234100 - Oekraïense kerstliederen UTRECHT
Soort cursus Vocaal
Bestemd voor zangers SATB. VOL VOOR ALTEN en MEZZOSOPRANEN
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 07 december 2023
Tijd (-en) 10.30-17.00 uur
Locatie Lutherse kerk, Utrecht
Docent(-en) Tatiana Lina
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 85,00 / T/m 30 jaar: € 42,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers36
Uiterste inschrijfdatum05 december 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Het Oekraïense kerstfeest is rijk aan tradities, rituelen en muziek. In de liederen komen de viering van de terugkeer van de zon (de winterzonnewende) en symbolen uit duizend jaar christelijke tradities samen. In deze workshop maken we kennis met de rijke Oekraïense zangtraditie. Naast kersthymnes zingen we ook traditionele liederen die voorspoed en welvaart wensen. Prachtige melodieën en harmonieën zorgen voor veel zangplezier en de rijke arrangementen zijn een mooie toevoeging aan het repertoire van elk koor. We besteden ook aandacht aan de betekenis van de tekst. Hier nog een luistervoorbeeld, het lied Rodi Bozhe zhito.
Deze workshop is voor zangers met veel koorervaring. Je ontvangt bladmuziek, MIDI-bestanden en opnames van de uitspraak van tevoren. Voorbereiding noodzakelijk.
Op 8 december vindt dezelfde cursus in Den Haag plaats. Klik .. meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldig! Tatiana was inspirerend, enthousiast, gestructureerd. Het repertoire zat er voldoende in aan het eind van de cursus en ze kwam met goede tips'.
'Tatiana is een dijk van een docente, inspirerend, helder in haar begeleiding, geduldig, met fris enthousiasme en altijd leuke aanvullende info over de muziek'.
"Zeer enthousiast en gedreven. Bijzonder goede dirigent'.

Ukrainian folk ukranian
Tatiana Lina

Tatiana Lina is in Rusland geboren en kreeg haar theater- en muziekopleiding in St. Petersburg. In 1992 kwam Tatiana als actrice naar Nederland voor een theaterproject. Vanaf die tijd woont ze in Amsterdam en is ze werkzaam als professioneel actrice, zangeres, componist en muziek- en theaterdocent. In 1996 richtte ze samen met drie andere actrices het a capella kwartet Rusalki op waarvoor ze meer dan 100 arrangementen maakte van de traditionele liederen uit verschillende landen. Tatiana geeft veel zangworkshops en dirigeert twee koren: de Amsterdamse vocale groep Angels en het Wereldkoor Haarlem. Ter ondersteuning van haar snel groeiende nieuwe carrière studeerde Tatiana van 2011 tot 2014 koordirectie (klassieke en lichte muziek). Ze blijft zich verdiepen in de traditionele muziek en maakt haar eigen studiereizen naar verschillende landen op zoek naar meer kennis over polyfonische zang. Voor meer informatie klik hier.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Het Zangerskompas / The Singer\'s Compass VIDEO LESSONS Het Zangerskompas / The Singer's Compass VIDEO LESSONS

De reeks van 7 videolessen Het Zangerskompas is gebaseerd op de methode Musical Fitness for the brain, the ear and the voice van Wilko Brouwers en is bestemd voor koorzangers die hun muzikale basis voor het zingen in een koor willen vergroten.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! In de videolessen besteden we aandacht aan het zingen vanuit harmonie en solfège. Noten lezen, van blad zingen, herleiden van ritmes... lees meer