Over Huismuziek


Huismuziek, vereniging voor muziek en instrumentenbouw, is opgericht in 1951 met als doel zoveel mogelijk mensen te laten samenspelen en zingen. Jaarlijks biedt Huismuziek muziekcursussen, webinars en videolessen voor amateurmusici en muziekinstrumentenbouwcursussen in heel Nederland, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Bekijk het complete cursusaanbod 2021-22 hier. Voor online aanbod het klik hier.

Ben je op zoek naar specifiek repertoire, zoals wereldmuziek, klassieke muziek of juist lichte muziek? Wil je leren componeren? Beter van blad leren zingen? Je ritmische vaardigheden uitbreiden? Of wil je meer leren over ademsteun, akkoorden, jazz of muziektheater? Het kan allemaal bij Huismuziek komend seizoen!

We noemen er een aantal: Maar liefst 3 Music Mix weekends met tal van workshops, met name voor wereldmuziek, maar ook songwriting. Voor zangers Ritmische zang en improvisatie, Muziektheater voor zangers, Het Zangerskompas en veel cursussen met oude muziek. Voor strijkers Efficiënt orkestpartijen studeren, Film- en musicalmuziek voor cello-ensemble, Orkestsuite van Johann Bernhard Bach, de Kamermuziekvijfdaagse, voor blazers Blazersensembleweekend, Moessorgski Schilderijententoonstelling, Muziekweek van A tot Z en nog veel meer. Blokfluitisten kunnen kiezen uit zeker 10 cursussen, zoals Blokfluitweekend BRISK 35 jaar, Blokfluitensemble van Bach tot Moessorgski en Telemann en de galante stijl, om er maar vast drie te noemen. Maak ook gebruik van de zoekfunctie rechtsboven op zoek op rubriek. Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Cursusleden van Huismuziek krijgen korting op de muziekcursussen en videolessen en leden van Bouwerskontakt krijgen korting op de muziekinstrumentenbouwcursussen. Alle leden van Huismuziek (ook bouwleden!) krijgen korting op de webinars en online workshops.