Muziekbibliotheek Huismuziek
Huismuziek heeft een grote collectie bladmuziek, die bestaat uit 2069 muziekstukken op papier. Iedereen kan zoeken in de catalogus. 

De collectie bestaat uit:

  • 1915 kamermuziekwerken. Trio, kwartet, kwintet en grotere bezetting. Vrijwel alle bekende kamermuziekwerken hebben wij, maar ook muziek van minder bekende componisten. Voor strijkers, blazers en een combinatie daarvan. Van renaissance tot hedendaags.
  • 93 werken met kerstmuziek
  • 61 composities die in opdracht van Huismuziek zijn gemaakt. O.a. van Van Beurden, Jeths, Strategier.

Het zoeken: Je kunt zoeken op componist, ensemble, aantal spelers, speelniveau, instrumenten. 

Het lenen: Huismuziekleden en derden kunnen muziek lenen. Klik opaanvragen en de rest wijst zich vanzelf. Je betaalt alleen de verzendkosten. De uitleentermijn is maximaal 6 weken en je kunt maximaal 10 werken lenen.
Het lenen van muziek door Huismuziek is onderhevig aan de wettelijke grondslag van het Leenrecht vindt men in artikelen 12, 15c-g van de Auteurswet. Daarbij zijn wij verplicht te melden dat het lenen alleen voor persoonlijk gebruik is en het niet is toegestaan aan derden uit te lenen. Leden van Huismuziek nemen direct contact op met Huismuziek indien blijkt dat door hem of haar geleende muziekwerken digitaal of anderszins aanwezig zijn buiten de vereniging en/of buiten de in Huismuziek gestelde leenperiode.

Rechten: Huismuziek heeft haar uiterste best gedaan om alle rechthebbenden van door ons aangeboden en gebruikt archiefmateriaal te achterhalen. Indien een persoon of bedrijf echter kan aantonen dat haar toestemming m.b.t. door ons gebruikt archiefmateriaal was vereist, dan verzoeken wij deze om contact met ons op te nemen.

Uitleenreglement