Huismuziek videoles 245010 - Het Zangerskompas / The Singer's Compass VIDEO LESSONS
Soort cursus Videolessen
Bestemd voor zangers
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Docent(-en) Wilko Brouwers
Prijs Derden: € 145,00 / Leden: € 120,00 / T/m 30 jaar: € 60,00
Schrijf je in voor deze cursus

De reeks van 7 videolessen Het Zangerskompas is gebaseerd op de methode Musical Fitness for the brain, the ear and the voice van Wilko Brouwers en is bestemd voor koorzangers die hun muzikale basis voor het zingen in een koor willen vergroten.
Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! In de videolessen besteden we aandacht aan het zingen vanuit harmonie en solfège. Noten lezen, van blad zingen, herleiden van ritmes. Een (lastig) ritme wordt teruggebracht tot zijn meest elementaire (metrische) structuur en weer opgebouwd tot het in de partituur genoteerde ritme. Bekijk de teaser!
De methode is zo opgezet dat alle zangers mee kunnen doen, ook wie nog geen of slecht noten kan lezen. De moeilijkheidsgraad loopt snel op! De oefeningen zijn steeds weer anders en vragen om een grote alertheid , wat maakt dat je op het puntje van je stoel zit... meer informatie

Reacties van cursisten

'De docent is enthousiasmerend en duidelijk een expert, maar weet ook in korte tijd veel over te dragen.'
'Geweldige docent; hele goede didactiek, muzikaal verfijnd en respectvol in contact.'
'Wilko is een fijne docent, de feedback werd tactvol en respectvol gebracht.'

mannen die zingen kompas
Wilko Brouwers

Wilko Brouwers is koordirigent, componist en muziekpedagoog. Hij dirigeert het Strijps Kamerkoor in Eindhoven en de Gregoriaanse Kring Utrecht. Hij was tot voor kort docent gregoriaans op het jaarlijkse Sacred Music Colloquium in de Verenigde Staten en hoofd van de koordirectieopleidingen aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Momenteel richt hij zich vooral op koordirectie en componeren. Voor meer informatie kijk op zijn website.