• Een gevarieerd cursusaanbod van jaarlijks ca.50 muziekcursussen, variërend van lengte, voor beginners en gevorderden met klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, lichte muziek, improvisatie of op maat gemaakte arrangementen. In de cursussen gaat het meestal om samenspelen. Cursusleden kunnen deelnemen voor de ledenprijs, basisleden krijgen geen korting. Wie 30 jaar is of jonger krijgt 50% korting op onze cursussen!
  • Op www.vind-een-medemuzikant.nl kan iedereen gratis op zoek naar medemusici (ook professionals!), ontbrekende spelers voor een ensemble of band, of een muziekdocent. Huismuziek heeft deze internationale website in het Nederlands vertaald voor gebruik in Nederland en Vlaanderen. Leden hebben toegang tot de docentenbank. (Klik hier voor meer info over de lidmaatschappen).

  • Een digitale muziekbibliotheek waarin werken zijn opgenomen die deels al op internet gratis te vinden zijn, maar waarin een aantal werken van meerdere partijen en een niveauaanduiding zijn voorzien. 

  • De maandelijkse Nieuwsbrief van Huismuziek met actuele informatie over ons aanbod en een gratis muziekbijlage.

  • De 250 muziekbijlagen (bladmuziek) die vroeger bij elk nummer van het tijdschrift zaten. Deze bladmuziek is copyrightvrij en kunnen leden gratis downloaden en uitprinten.

  • 19 zelfstandige regionale verenigingen Huismuziek, verspreid over het hele land. Bij elke regionele vereniging zijn diverse ensembles aangesloten, variërend in vorm en samenstelling. Het lidmaatschap van een regionale verenigingen staat los van het landelijke lidmaatschap.
  • Bouwerskontakt is onderdeel van Huismuziek en heeft als doel kennis en ervaring op het gebied van het bouwen van muziekinstrumenten te verspreiden en uit te wisselen. Bouwerskontakt heeft een eigen website www.bouwerskontakt.nl en een werkplaats in Ede, adres: Hoorn 19, 6713KR Ede, website: www.houtwerk-ede.nl. Bouwerskontakt geeft een kwartaalblad De Bouwbrief uit en publicaties over het bouwen van muziekinstrumenten.
  • Leden kunnen op onze website gratis een Zoekertje plaatsen. Deze advertentierubriek is bedoeld voor vraag en aanbod op muziekgebied en blijft twee maanden staan. Opgave via info@huismuziek.nl

Wil je meer weten over Huismuziek? Klik hier voor het jubileumnummer 60 jaar HM of bestel hier de Jubileumbundel Huismuziek 70 jaar.

Lid worden of inschrijven voor een cursus? Dat kan gemakkelijk online, zie menu-opties Leden resp. Cursussen.

 

NB Het lidmaatschap van Huismuziek loopt in principe tot en met 31 december. Een eventuele opzegging voor het volgend kalenderjaar moet vóór 1 november binnen zijn. Klik hier voor meer informatie.