Deze advertentierubriek is bedoeld voor vraag en aanbod op muziekgebied. Commerciële advertenties worden geweigerd. Het plaatsen van advertenties is gratis voor leden van Huismuziek, niet-leden betalen € 25,00. Opgave van een tekst (met daarin een telefoonnummer en/of e-mailadres) en een foto uitsluitend via info@huismuziek.nl Als je geen foto hebt dan gebruiken wij zelf een beeld ter illustratie. De factuur ontvang je per e-mail. Huismuziek behoudt zich het recht voor een advertentie te weigeren en een de tekst te redigeren of in te korten. De advertentie blijft staan totdat een instrument verkocht is of een advertentie niet meer nodig is.

Omschrijving Afbeelding
VIOOL te koop

4/4 Duitse viool. Op het etiket: Georg Walther Gütter,  Markneukirchen, anno 1963. Instrument is in goede staat en heeft een warme klank. Gevlamd achterblad. Taxatierapport aanwezig. Inclusief Gewa koffer. € 2.950.



E-mail inekebulthuisb@gmail.com


Klik voor vergroting
TENORBLOKFLUIT te koop

Mollenhauer tenorblokfluit  met c/cis kleppen. Onderhoudsbeurt gehad en duimgatring laten plaatsen. Nieuwe tas, wisser en tappenvet. Vraagprijs: € 300. Foto links (de rechterfluit met knik is verkocht).



Tel. 06-51654557
E-mail e.wvdbom@gmail.com


Klik voor vergroting
KLARINETTIST / BANDONEONIST of ACCORDEONIST / VIOLISTEN gezocht

Het Orquesta Típica Tango Pasión o.l.v. Matías Pedrana is per september 2024 op zoek naar een nieuwe klarinettist, een nieuwe bandoneonist of accordeonist, en nieuwe violisten. We bestaan inmiddels tien jaar en hebben een repertoire van meer dan 50 tango's. Als je zelf niet kunt stellen we het op prijs als je andere muzikanten op deze vacature wil attenderen! Bel gerust als je vragen hebt. 



Tel. 040-2858521
E-mail e.f.kaasschieter@gmail.com


Klik voor vergroting
DIRIGENT gezocht

Het Ovio symfonieorkest is op zoek naar een ambitieuze dirigent. De repetities zijn op maandagavond in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie. Reageren kan tot 8 juni 2024.



E-mail voorzitter@ovio.nl


Klik voor vergroting
Symfonieorkest Sonante heeft plek voor strijkers

Amateurorkest Sonante bestaat 40 jaar. We vieren dit lustrum met een aantal bijzondere concerten in de omgeving Wageningen. Voor alle strijkersgroepen hebben we een solide groep, maar aanvulling is van harte welkom. We repeteren op vrijdagavond van 19.45 tot 22.15 uur Wageningen o.l.v. Mark Snitselaar. Binnenkort gaan werken aan een gevarieerd programma met muziek van Brahms, Gade, Glinka, Glazounov, Piazzolla en Svendsen. Wil je een paar keer vrijblijvend aanschuiven bij de repetitie, of wil je meer weten? Neem contact op met Nynke Schulp. 



Tel. 06-22943142
E-mail nynkeschulp@gmail.com


Klik voor vergroting
Orkest Toonkunst Bussum zoekt hoboïst(e)

We zijn dringend opzoek naar een ervaren hoboïst. Je bent van harte welkom in het Toonkunstorkest. In 2026 vieren we ons 80-jarig jubileum! Het Toonkunstkoor bestaat 140 jaar. Samen geven we een jubileumconcert op 9 juni. In 2025 vieren we nog een jubileum: we geven dan ons 25e kinderconcert! Ons jeugdstrijkorkest voert jaarlijks twee projecten van negen weken uit. Verjonging staat hoog in ons vaandel! Bij interesse kun je contact opnemen met de gastvrouw van het orkest,  Wilma van der Heide.



Tel. 06-20248438
E-mail wilmavdheide1944@gmail.com


Klik voor vergroting
HUISORGEL te koop

2 klavieren en vrij pedaal; 18 stemmen met subbas 16` en gedekt 8` en afzonderlijke koppelingen naar beide klavieren. Het pijpwerk is deels nieuw gemaakt en deels aangekocht van andere orgels. Het houten pijpwerk is in eigen werkplaats gemaakt. De orgelkas is van massief eiken. In het front is mooi houtsnijwerk van een professionele kunstenaar aangebracht. Afmeting: breedte 198 cm, hoogte 236 cm en diepte 109 cm. Door omstandigheden is het orgel thans verkrijgbaar voor een lage prijs. Het wordt bij voorkeur gegund aan een liefhebber van echte orgelklank, die tevens enigszins bekend is met orgelbouw en niet bang is voor gebruik van een schroevendraaier voor wederopbouw. Het orgel heeft een liefelijke, milde klank die goed past in een huiskamer. Voor demontage van het orgel voor transport kan hulp en advies worden verleend. Meer informatie op aanvraag beschikbaar. Prijs in overleg.



Tel. 030-6910131
E-mail ttrouwborst@telfort.nl


Klik voor vergroting
Gebruikte VIOOL- en CELLOSNAREN gevraagd

In Wageningen Suriname, ten westen van Paramaribo)zijn kinderen begonnen met cello- en vioollessen. De instrumenten zijn uit Nederland naar Suriname gebracht. De lessen krijgen ze online. In juni ook fysiek, als ik voor dat doel daar naartoe ga. De snaren zijn kwetsbare onderdelen. Ze breken in de tropen wat sneller, en er is in Suriname geen vervanging te koop. Ik neem in juni dus graag wat snaren mee naar Suriname. Dat kunnen heel goed gebruikte snaren zijn. Wat doe jij met je gebruikte snaren als je ze vervangt voordat ze breken? Hoeveel heb je er al in je kist als reservesnaar? Ik neem het overschot graag mee naar Suriname, zodat ook daar een gebroken snaar weer kan worden vervangen! De portokosten worden vergoed.



E-mail hjvannes@dds.nl


Klik voor vergroting
VIOOL te koop

Een vermoedelijk Franse, 19e eeuwse viool zonder etiket, corpuslengte 36,5 cm. Getaxeerd door Andreas Post in november 2023 voor € 4.500. In goede staat, recent door vioolbouwer nagekeken. Warme klank, mooie laagte. Mensuur is iets kleiner dan normaal. Vraagprijs € 4.000. Te bespelen in Arnhem, niet ver van het centraal station.



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
VIOOLSTOK te koop

Zwitserse vioolstok ATELIER FINKEL, ronde stang met zilvermontuur. Nieuw behaard in februari 2024. Vraagprijs € 550 (nieuwe vergelijkbare stok van dit merk ca. € 930). 



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
Het Amadeus Kamerorkest uit Eelde (Drenthe) zoekt muzikanten

Het orkest bestaat uit 18 enthousiaste amateurmusici en staat onder professionele leiding van Miriam de Groot. Het orkest is op zoek naar nieuwe muzikanten. Behalve (alt)violisten is er ook plaats voor een fagottist en hoboist. Beheers jij je instrument aardig en wil je graag in een kamerorkest spelen, kom dan een keer meespelen om te zien hoe het bevalt. Het Amadeus Kamerorkest heeft een gevarieerd repertoire van klassiek tot ook wat meer populaire muziek. We repeteren wekelijks op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Notenkraker te Eelde.



Tel. 06-46614770
E-mail amadeuseelde@gmail.com


Klik voor vergroting
GITAAR te koop

Een mooie klassieke gitaar in zeer goede staat, gebouwd door Dirkjan Schrander in 2009. Het is een exacte replica van een Hermann Hauser uit ca. 1936. Het bovenblad is van fichte. Vraagprijs € 1.600 inclusief een lichtgewicht koffer.



E-mail degoudenkikker@hetnet.nl


Klik voor vergroting
BLOKFLUITEN te koop

Op foto van links naar rechts (er zijn al instrumenten verkocht die hieronder niet genoemd zijn):
Mollenhauer sopraanblokfluit, droomfluit, model Adriana Breukink, A 440 Hz, kopstuk van kunststof, onderstel van perenhout, barokke greepwijze. € 30
Mollenhauer sopraanblokfluit, droomfluit, model Adriana Breukink, A 440 Hz, perenhout, barokke greepwijze, enkele boring. Blauw. € 80.
Fehr tenorblokfluit, palisander, a 442 Hz, 3 delen, barokke vingerzetting, dubbele boring. € 400
Handgemaakte Hawaiiaanse dwars geblazen fluit, gemaakt uit bamboehout. Zoet en mooi geluid. € 80.



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
HUISORGEL opus 3 te koop

Opus 3 is een mechanisch huisorgel met 4 registers, die via het klavier bespeeld wordt, maar ook zelfstandig kan spelen middels de midibesturing. Met de hand gebouwd, eikenhout. Het is een prachtig instrument om te zien. De belettering is met bladgoud ingelegd. Breedte 131 cm, diepte 62 cm, hoogte 190 cm. Specificatie 4 registers: 8” holpijp, C – fis3; 4” fluit, C – fis3 baskant, gedekte en roerfluit, diskant open metalen pijpen; 2” Prestant, C – c1 aan de baskant en 4” prestant aan de diskant; 22/3 Quint, C t/m f0  aan de baskant, 8” Gamba van g0-f3 aan diskant. De kast is opgebouwd uit 3 delen, apart emonteerbaar. De onderkast met blaasgalg en de baspijpen; het middendeel, de stoel met windlade en bovenkast met pijpen en midibesturing met magneten. De windmachine zit in een dempkist buiten het orgel. In de 8 voet holpijp registratie heeft het instrument een zeer ingetogen en mild karakter met een mooie aanspraak. Prijs in overleg.



E-mail marcel.simons@live.nl


Klik voor vergroting
Mittenwalder VIOOL te koop

Mooie warme klank. Op het etiket staat 'Jacobus Stainer in Abfom prope oenipontum 16' maar de viool is niet door Stainer maar door Klotz uit Mittenwald gebouwd. De viool is lange tijd niet bespeeld maar recent geheel gereviseerd door vioolbouwer Bouman, met o.a. nieuwe snaren, kam en staartstuk. Compleet met goede strijkstok en oude houten vioolkist is de vraagprijs € 6.900.



E-mail fbsylvia@xs4all.nl


Klik voor vergroting
ALTVIOOL te koop

Gebouwd door Neil Kristóf Értz in Cambridge (VK) in 2004. Direct van de bouwer gekocht en bespeeld in een beroepsorkest. Corpuslengte 41,4. Mensuur 37,3. De altviool is smaakvol gebouwd en ziet eruit als een oud instrument. De bouwer heeft samengewerkt met Roger Hargrave, specialist in het maken van exacte oude kopieën van oude meesters. Vraagprijs € 12.500, recente taxatie van A. Post aanwezig.



Tel. 06-50264943
E-mail eileenmcewan@icloud.com


Klik voor vergroting
3/4 Duitse CELLO te koop

Prachtige handgebouwde 3/4 Duitse cello, gekocht bij Van der Knaap, Baarn. Taxatierapport aanwezig. Warme klank, diepgang,
spreekt gemakkelijk aan. Inclusief twee jaar oude carbonstrijkstok en hoes, GEWA, destijds nieuw, thans in gebruikte staat.
Vraagprijs € 1.650.



E-mail n.vanderveer@ziggo.nl


Klik voor vergroting
Koreaanse Dae-guem fluit te koop

Traditionele Koreaanse fluit van bamboe, door Kim Bok-Gon in Korea handgemaakt, lengte 72 cm. Heel speciaal geluid, 6 vingergaten en een afgeplakt vingergat onder aan de fluit. De omvang is 2,5 octaaf. Heel bijzondere klankmogelijkheden, hier te beluisteren. Wordt net als een traverso aangeblazen. Vraagprijs € 350, inclusief hoes en draagriem.



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
BLOKFLUITEN te koop (sopraan en alt)

Dolmetsch sopraanblokfluit in C, stemming A=440 Hz, gemaakt van satijnhout. € 300
Fehr Model III sopraanblokfluit in C, stemming A=442, gemaakt van palisander en Fehr Model III altblokfluit in F, stemming A=442 Hz, gemaakt van palisander (alleen samen, incl. koffer) € 600.
Mollenhauer Chorus altblokfluit in F, stemming A=442 Hz, gemaakt van perenhout met dubbele klep voor F/F#. € 200.
Moeck Rottenburgh altblokfluit in F, stemming A=442 Hz, gemaakt van esdoorn. Twee fluiten, per fluit (incl. etui) € 200.
Moeck Rottenburgh altblokfluit in F, stemming A=442 Hz, gemaakt van gebeitst esdoorn (incl.betui) € 250.
Foto's op aanvraag beschikbaar. 



E-mail smommertz@hotmail.com


Klik voor vergroting
ALTBLOKFLUITEN te koop

Twee prachtige grenadille altblokfluiten te koop van Mollenhauer. Beide fluiten hebben een fraai, warm geluid. Vanwege kleine handen is op beide fluiten een klep gemaakt bij door De Fluitstudio in Amsterdam. De aanpassingen kunnen er eventueel ook weer af. Op aanvraag zijn detailfoto’s beschikbaar.
Denner alt A=415 Hz, € 400 (in kistje).
Denner 5224 alt, A=440 Hz, € 275 (in etui).



Tel. 06-22542246
E-mail j.zilverberg@outlook.com


Klik voor vergroting
TENORGAMBA te koop

Tenorgamba, merk Samann, gebouwd in Dresden in 1963. Reparatie is nodig (stapel los en er mist een snaar). mensuur 63. Vraagprijs € 950. (De vedel op de foto is inmiddels verkocht). 



Tel. 030-2286913
E-mail leidy.vermeulen@ziggo.nl


Klik voor vergroting
Wereldvrouwenkoor in Arnhem: ZING MET ONS MEE!

Hou jij van zingen vanuit je hart en heb jij roots in het buitenland? Heb je een lievelingslied uit je thuisland dat jij met ons zou willen zingen? Kom en zing jouw lied met ons mee in het wereldvrouwenkoor! Je bent altijd welkom om een repetitie bij te wonen en de sfeer te proeven. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, want wij leren al doende van en met elkaar. Repetities op donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur bij De Overkant, Bethaniënstraat 242, 6826 TJ Arnhem. De eerste 4 repetities zijn gratis. Kom langs of stuur ons een e-mail.



E-mail contact@wereldvrouwenkoor.nl


Klik voor vergroting
TAFELHARMONIUM te koop

Gerestaureerd door Ad Vandervoort, 1stemmig tongwerk. Windvoorziening door onderdruk 37 toetsen. Prijs NOTK



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOLA DA GAMBA te koop

Basgamba. Gebouwd door L. Breemans (1982). Warme klank en veel bespeeld. Vraagprijs € 1.850.



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
VOETBAS met opbergkist te koop

Basismodel, 1 octaaf chromatisch. Gebouwd door Ad Vandervoort, bouwjaar 2004. Vraagprijs € 1.600.  



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
DRAAILIER met houten koffer

Een luitvormige draailier, gebouwd door Ad Vandervoort , gebouwd ca. 1980. Tijdens het bouwen is geadviseerd door draailierbouwer Jacques Fettweis uit Tiège (Provincie Luik-België). 2 melodiesnaren, 2Gsnaren 2 bourdonsnaren, 2Gsnaren 1trompetsnaar 4 sympathiesnaren plus hondje Teflon- as (gemaakt door Fettweis) en uitgebreide handleiding in het Duits Vraagprijs € 2.200.



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOOL te koop

Saksische viool uit begin 20e eeuw, naar model Stradivarius. Een zeer geschikt studie-instrument. Vraagprijs: € 1.400, taxatierapport aanwezig.



E-mail L.smith65@upcmail.nl


Klik voor vergroting
ALTVIOOL te koop

Te koop: altviool in goede staat. Bouwer: Fons Plasschaert. Bouwjaar 2001. Maat van de kast: 42 cm. Meer foto's op aanvraag. Vraagprijs:

  • Los: € 2.000
  • Met 1 altstrijkstok: + € 300
  • Met kist naar keuze: enkel of combi voor alt en gewone viool: + € 200


E-mail roland.van.abel@gmail.com


Klik voor vergroting
CELLO te koop

Het instrument is in goede staat en van Italiaanse makelij, met etiket, B. Caruana Marsigliese, Roma, Via Crescenzio 103, Anno 1930. Roodbruin licht gevlamd esdoornhout. Provenance o.a. Orkest van het Oosten en particulier bezit. Prijs in overleg.



E-mail groenewegen.saskia@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOOL te koop van hoge kwaliteit

Ongesigneerde viool, Italiaans 30-er jaren. Fraaie, heldere toon. Opnieuw afgesteld en getaxeerd. Ruim 30 jaar professioneel bespeeld. Vraagprijs € 9.000.



Tel. 010-8489919
E-mail 7t.zeven@gmail.com


Klik voor vergroting
BAROKSTOKKEN te koop

Drie barokstokken voor VIOOL te koop aangeboden. Een gebouwd door Ina Keller en twee door Pieter Affourtit. Jarenlang professioneel gebruikt. 



E-mail keeshilh@xs4all.nl


Klik voor vergroting