Deze advertentierubriek is bedoeld voor vraag en aanbod op muziekgebied. Commerciële advertenties worden geweigerd. Het plaatsen van advertenties is gratis voor leden van Huismuziek, niet-leden betalen € 25,00. Opgave van een tekst (met daarin een telefoonnummer en/of e-mailadres) en een foto uitsluitend via info@huismuziek.nl Als je geen foto hebt dan gebruiken wij zelf een beeld ter illustratie. De factuur ontvang je per e-mail. Huismuziek behoudt zich het recht voor een advertentie te weigeren en een de tekst te redigeren of in te korten. De advertentie blijft staan totdat een instrument verkocht is of een advertentie niet meer nodig is.

Omschrijving Afbeelding
VIOOL te koop

Een vermoedelijk Franse, 19e eeuwse viool zonder etiket, corpuslengte 36,5 cm. Getaxeerd door Andreas Post in november 2023 voor € 4.500. In goede staat. Warme klank, mooie laagte. Mensuur is iets kleiner dan normaal. Vraagprijs € 4.000. Te bespelen in Arnhem, niet ver van het centraal station.



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
VIOOLSTOK te koop

Zwitserse vioolstok ATELIER FINKEL, ronde stang met zilvermontuur. Nieuw behaard in februari 2024. Vraagprijs € 550 (nieuwe vergelijkbare stok van dit merk ca. € 930). 



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
SPINET te koop

Gebouwd door Klop, Garderen in 1982. Kersenhout. In goede staat. Omvang BB-f3,  luidregister, 1 manuaal, vier afschroefbare pootjes. Afmeting 150 x 60 cm. Inclusief hoes en kersenhouten bankje. Vraagprijs € 1.000.



E-mail wvdster@xs4all.nl


Klik voor vergroting
Het Amadeus Kamerorkest uit Eelde (Drenthe) zoekt muzikanten

Het orkest bestaat uit 18 enthousiaste amateurmusici en staat onder professionele leiding van Miriam de Groot. Het orkest is op zoek naar nieuwe muzikanten. Behalve (alt)violisten is er ook plaats voor een fagottist en hoboist. Beheers jij je instrument aardig en wil je graag in een kamerorkest spelen, kom dan een keer meespelen om te zien hoe het bevalt. Het Amadeus Kamerorkest heeft een gevarieerd repertoire van klassiek tot ook wat meer populaire muziek. We repeteren wekelijks op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Notenkraker te Eelde.



Tel. 06-46614770
E-mail amadeuseelde@gmail.com


Klik voor vergroting
GITAAR te koop

Een mooie klassieke gitaar in zeer goede staat, gebouwd door Dirkjan Schrander in 2009. Het is een exacte replica van een Hermann Hauser uit ca. 1936. Het bovenblad is van fichte. Vraagprijs € 1.600 inclusief een lichtgewicht koffer.



E-mail degoudenkikker@hetnet.nl


Klik voor vergroting
DRUMMER gezocht

Voor een operetteproject 'Viktoria und ihr Huzar' in Zoetermeer zoekt het Rijnlands Symfonieorkest o.l.v. Ghilain Bellefroid een drummer. Er is een drumstel beschikbaar. De uitvoeringen zijn zaterdag 13 april (avond) en zondag 14 april (middag). Repetities: enkele dinsdagavonden.



Tel. c.lucardie@rocmondriaan.nl
E-mail 06-14787521


Klik voor vergroting
(Alt)violisten en hoboïsten gezocht v Apeldoorns Symfonieorkest

We zijn een orkest van ongeveer 40 leden waarin kwaliteit én gezelligheid belangrijk zijn. We repeteren iedere dinsdagavond om 19.30-20.00 uur o.l.v. Hebe de Champeaux in de Goede Herder Kerk in Apeldoorn. Kom kijken bij een repetitie of – nog beter –  bezoek ons concert op 2 maart a.s.  Kijk voor meer informatie op onze website. Meer informatie over het orkest en het concert  is te vinden op onze website 



Tel. 06-12228308
E-mail secretariaat@apeldoornssymfonieorkest.nl


Klik voor vergroting
BLOKFLUITEN te koop

Op foto van links naar rechts:
Fehr sopraanblokfluiten
, buxus en palisander, a 442 Hz, in goede staat. € 150 per stuk.
Mollenhauer sopraanblokfluit, droomfluit, model Adriana Breukink, A 440 Hz, kopstuk van kunststof, onderstel van perenhout, barokke greepwijze. € 30
Mollenhauer sopraanblokfluit, droomfluit, model Adriana Breukink, A 440 Hz, perenhout, barokke greepwijze, enkele boring. Blauw. € 80.
Fumitaka Saito, handgebouwde altblokfluit, eigen model van de bouwer, in F op 440 Hz met een extra middenstuk voor een altblokfluit in G op 415 Hz. Buxus. Mooi instrument. € 1.600. 
Fehr tenorblokfluit, palisander, a 442 Hz, 3 delen, barokke vingerzetting, dubbele boring. € 400
Mollenhauer tenorblokfluit, droomfluit, model Adriana Breukink, tweedelig met kleppen voor C/Cis, A 440, perenhout. Recent nieuwe polsters op de kleppen door Mollenhauer. Mooie warme klank. € 500.
Handgemaakte Hawaiiaanse dwars geblazen fluit, gemaakt uit bamboehout. Zoet en mooi geluid. € 80.
Niet op foto:
Mollenhauer altblokfluit, palissander, barokke greepwijze, dubbele boring, 3 delen, A 440-442 Hz. Oud model (geen kopie van een barokmodel), nog helemaal gaaf. € 450, met koffer. 
Yamaha kunststof altblokfluit, a 442 Hz, barokke greepwijze. Houtkleurig. Nooit gespeeld, geen gebruikerssporen. € 45.
Yamaha kunststof tenorblokfluit, a 442 Hz, barokke greepwijze. Een C-klep (dus geen cis). Twee nieuwe instrumenten, nooit bespeeld, geen gebruikerssporen. € 100 p.stuk



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
CONTRABASSIST gezocht

Het Orquesta Típica Tango Pasión o.l.v. Matías Pedrana is per direct op zoek naar een nieuwe contrabassist. De contrabas heeft een centrale plaats in de tango, dus het is een leuke en uitdagende positie. Als je zelf niet kunt stellen we het op prijs als je andere bassisten op deze vacature wilt attenderen! Bel gerust als je vragen hebt. 



Tel. 040-2858521
E-mail e.f.kaasschieter@gmail.com


Klik voor vergroting
KLAVECIMBEL te koop

Klavecimbel in Vlaamse stijl, gemaakt door Theo de Haas, Haarlem ca. 1972. 1 manuaal, B-f3, luitregister en transporthoes.
Lengte 2.12, breedte 86 cm. Vraagprijs € 3.000. 



Tel. 06-33902236
E-mail a.bijlsma001@caiway.net


Klik voor vergroting
PIANO te koop

Groene FRITZ KUHLA piano, in perfecte staat. Vraagprijs € 1.500. De piano staat in Drenthe.



E-mail talitha.pollewop@gmail.com


Klik voor vergroting
HUISORGEL opus 3 te koop

Opus 3 is een mechanisch huisorgel met 4 registers, die via het klavier bespeeld wordt, maar ook zelfstandig kan spelen middels de midibesturing. Met de hand gebouwd, eikenhout. Het is een prachtig instrument om te zien. De belettering is met bladgoud ingelegd. Breedte 131 cm, diepte 62 cm, hoogte 190 cm. Specificatie 4 registers: 8” holpijp, C – fis3; 4” fluit, C – fis3 baskant, gedekte en roerfluit, diskant open metalen pijpen; 2” Prestant, C – c1 aan de baskant en 4” prestant aan de diskant; 22/3 Quint, C t/m f0  aan de baskant, 8” Gamba van g0-f3 aan diskant. De kast is opgebouwd uit 3 delen, apart emonteerbaar. De onderkast met blaasgalg en de baspijpen; het middendeel, de stoel met windlade en bovenkast met pijpen en midibesturing met magneten. De windmachine zit in een dempkist buiten het orgel. In de 8 voet holpijp registratie heeft het instrument een zeer ingetogen en mild karakter met een mooie aanspraak. Prijs in overleg.



E-mail marcel.simons@live.nl


Klik voor vergroting
Mittenwalder VIOOL te koop

Mooie warme klank. Op het etiket staat 'Jacobus Stainer in Abfom prope oenipontum 16' maar de viool is niet door Stainer maar door Klotz uit Mittenwald gebouwd. De viool is lange tijd niet bespeeld maar recent geheel gereviseerd door vioolbouwer Bouman, met o.a. nieuwe snaren, kam en staartstuk. Compleet met goede strijkstok en oude houten vioolkist is de vraagprijs € 6.900.



E-mail fbsylvia@xs4all.nl


Klik voor vergroting
ALTVIOOL te koop

Gebouwd door Neil Kristóf Értz in Cambridge (VK) in 2004. Direct van de bouwer gekocht en bespeeld in een beroepsorkest. Corpuslengte 41,4. Mensuur 37,3. De altviool is smaakvol gebouwd en ziet eruit als een oud instrument. De bouwer heeft samengewerkt met Roger Hargrave, specialist in het maken van exacte oude kopieën van oude meesters. Vraagprijs € 12.500, recente taxatie van A. Post aanwezig.



Tel. 06-50264943
E-mail eileenmcewan@icloud.com


Klik voor vergroting
GLASORGEL,verrofoon, te koop

Gebouwd door Sascha Reckert uit Wiesbaden, een instrument met een prachtige klank.  27 op toon geslepen buizen van glas. Een korte opname is in deze video te beluisteren. Vraagprijs € 1.900.



E-mail maisavanderkolk@ziggo.nl


Klik voor vergroting
GLASHARP te koop

Gebouwd door Martin Hillmer uit Sesslach Thüringen. 26 op toon geslepen glazen, bevestigd op een houten plank en inclusief een eigen kist, waarmee het instrument veilig en gemakkelijk te vervoeren is. Vraagprijs € 1.800.



E-mail maisavanderkolk@ziggo.nl


Klik voor vergroting
3/4 Duitse CELLO te koop

Prachtige handgebouwde 3/4 Duitse cello, gekocht bij Van der Knaap, Baarn. Taxatierapport aanwezig. Warme klank, diepgang,
spreekt gemakkelijk aan. Inclusief twee jaar oude carbonstrijkstok en hoes, GEWA, destijds nieuw, thans in gebruikte staat.
Vraagprijs € 1.650.



E-mail n.vanderveer@ziggo.nl


Klik voor vergroting
Koreaanse Dae-guem fluit te koop

Traditionele Koreaanse fluit van bamboe, door Kim Bok-Gon in Korea handgemaakt, lengte 72 cm. Heel speciaal geluid, 6 vingergaten en een afgeplakt vingergat onder aan de fluit. De omvang is 2,5 octaaf. Heel bijzondere klankmogelijkheden, hier te beluisteren. Wordt net als een traverso aangeblazen. Vraagprijs € 350, inclusief hoes en draagriem.



E-mail sabinedhont@xs4all.nl


Klik voor vergroting
KWINTVEDEL te koop

Gekocht rond 1973. Gebouwd door Bienert & Bierstekers Amsterdam. Inclusief strijkstok en hoes. Moet opnieuw besnaard worden. Met 2 lesboeken Vedelspel. Vraagprijs € 250.



E-mail ehoekpfa@tiscali.nl


Klik voor vergroting
FAGOTTIST gezocht

Flos Campi, symfonieorkest en koor in Nijmegen zoekt
een 2e fagottist. Repetitieavond is woensdag van 19.45-22.15 uur in het Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen, IJsbeerstraat 12. Het orkest staat onder leiding van Dick Bolt.



E-mail paulien.hagers@gmail.com


Klik voor vergroting
TENORBLOKFLUIT te koop

Merk Aura, model Comfort, perenhout, met knik en kleppen. De fluit is gebouwd door Aafab, Utrecht. Inclusief koffer. Nauwelijks bespeeld en zo goed als nieuw. Prijs in overleg.



E-mail tinekeschoenmaker@gmail.com


Klik voor vergroting
BLOKFLUITEN te koop (sopraan en alt)

  • Mollenhauer Denner sopraanblokfluit in C, stemming A=442 Hz, gemaakt van Castello buxus. € 150.
  • Mollenhauer Chorus altblokfluit in F, stemming A=442 Hz, gemaakt van perenhout met dubbele klep voor F/F#. € 200.
  • Aura Conservatorium altblokfluit in F, stemming A=440 Hz, gemaakt van perenhout. € 200.
  • Dolmetsch sopraanblokfluit in C, stemming A=440 Hz, gemaakt van satijnhout. € 300.
  • Fehr Model III sopraanblokfluit in C, stemming A=442, gemaakt van palisander en Fehr Model III altblokfluit in F, stemming A=442 Hz, gemaakt van palisander. Uitsluitend samen te koop in koffer voor
    € 600.
  • Barok altblokfluit in F naar J. Denner (Kopenhagen), stemming A=415 Hz, gemaakt van Maracaibo buxus (enkele gaten, Dolmetschgrepen) door Friedrich von Huene/Bruce Haynes.
    € 1.000.

Foto's op aanvraag beschikbaar. Alle fluiten met hoes of etui.



E-mail smommertz@hotmail.com


Klik voor vergroting
Ensemble Flauto Dolce zoekt blokfluitisten

Flauto Dolce is een blokfluitensemble dat al ruim 30 jaar actief is. Wij spelen op vrijdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur in het Brinkhuis in Amsterdam en eens per twee weken onder leiding van de professionele dirigent Marco Magalhâes. Ons vierstemmige repertoire is zeer gevarieerd: van renaissancemuziek tot Satie en Joplin. We zoeken een paar blokfluitisten om ons ensemble te versterken. Het zou fijn zijn als je  meerdere stemmen speelt, en dus meerdere blokfluiten tot je beschikking hebt. Als je belangstelling hebt ben je welkom om te komen kennismaken, luisteren en meespelen.



E-mail c.sprongetje@kpnmail.nl


Klik voor vergroting
Alexander Kamerkoor zoekt ZANGERS

Het Alexander Kamerkoor zoekt nog ENKELE ZANGERS in ALLE STEMGROEPEN voor de Mariavespers van Monteverdi
Het concert is op 25 mei 2024, in de Citykerk 'Het Steiger' in Rotterdam. Wij zijn op zoek naar ervaren zangers, die zin hebben om aan dit bijzondere project mee te werken. We starten in september, datum volgt. Repetities zijn op donderdagavond, van 20.00-22.00 uur.
Dit in zijn tijd revolutionaire werk wordt ten gehore gebracht in zijn oorspronkelijke vorm, met begeleiding van een barokensemble. 



E-mail alexanderkamerkoor@hotmail.com


Klik voor vergroting
Huismuziek Zwolle zoekt dirigent!

Voor ons amateurensemble (strijkers en blazers) dat bestaat uit ongeveer 25 musici van verschillend niveau (meest gevorderde amateurs) zoeken wij een enthousiaste dirigent die 1 avond per 2 weken beschikbaar is voor de repetities en ook geschikte muziek uitzoekt en waar nodig arrangeert. Wij geven een aantal uitvoeringen per jaar en spelen regelmatig samen met het blokfluitensemble van Huismuziek Zwolle.



Tel. 06-20440397
E-mail secretaris@huismuziekzwolle.nl


Klik voor vergroting
Symfonieorkest Rijnmond zoekt altviolisten/cellisten/bassisten

SOR bestaat uit ongeveer 70 (ver)gevorderde amateurs en beroepsmatig geschoolde musici. Repetities zijn op maandagavond op ongeveer 5 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal. Wil je een keer komen kijken of meespelen? Stuur dan een e-mail.



E-mail secretaris@symfonieorkestrijnmond.nl


Klik voor vergroting
Het Orkest van het Groene Hart zoekt een nieuwe dirigent

Wij zijn een regionaal symfonieorkest van ruim 30 enthousiaste amateurs met standplaats Woerden en vieren volgend jaar ons 40-jarig bestaan. Naast het uitvoeren van grote symfonische werken maken we ook uitstapjes naar het begeleiden van klassieke koorwerken, het samenwerken met een jazzorkest of het uitvoeren van een operaproject. We repeteren elke week op de woensdagavond in Woerden. Per medio 2024 zoeken wij een nieuwe dirigent. Weet je iemand of heb je interesse, neem dan contact met ons op. Kijk hier voor meer informatie.



Tel. 06-30024227
E-mail info@ovhgh.nl


Klik voor vergroting
Zutphens Barok Ensemble zoekt STRIJKERS

Het Zutphens Barok Ensemble speelt muziek uit de tijd tussen 1600 en 1800 o.l.v Elin Eriksson. We spelen in barokstijl met kopieën van oude instrumenten of strijkinstrumenten met darmsnaren en barokstok. Speel je vaardig viool of altviool en wil je je graag verdiepen in het spelen van barokmuziek op authentieke wijze? Dan ben je van harte welkom! We hebben eventueel een viool en een altviool met darmsnaren met barokstok te leen, zodat je kunt kennismaken zonder meteen de snaren van je eigen viool te hoeven vervangen. We repeteren wekelijks op dinsdagavond in Dieren. Kijk hier voor meer informatie.



Tel. 06-15247934
E-mail secretariaat@zutphensbarokensemble.nl


Klik voor vergroting
ALTBLOKFLUITEN te koop

Twee prachtige grenadille altblokfluiten te koop van Mollenhauer. Beide fluiten hebben een fraai, warm geluid. Vanwege kleine handen is op beide fluiten een klep gemaakt bij door De Fluitstudio in Amsterdam. De aanpassingen kunnen er eventueel ook weer af. Op aanvraag zijn detailfoto’s beschikbaar.
Denner alt A=415 Hz, € 400 (in kistje).
Denner 5224 alt, A=440 Hz, € 275 (in etui).



Tel. 06-22542246
E-mail j.zilverberg@outlook.com


Klik voor vergroting
Salonorkest zoekt VIOLISTEN en een HOBOÏST

Het Deventer Salonorkest is op zoek naar nieuwe muzikanten: violisten en een hoboïst. Het orkest bestaat uit een groep enthousiaste musici (gevorderde amateurs) onder professionele leiding van Martin van Zanten. Het orkest treedt vaak op in verzorgingshuizen en speelt dan een gevarieerd programma van licht klassiek tot populair en hedendaags, muziek van over de hele wereld en niet te vergeten: musicalmelodieën. De repetities zijn wekelijks op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur in Deventer. Voor informatie of vragen kan contact opgenomen worden met Joop Jurgens, voorzitter, via onderstaand mobiele nummer of e-mail.



Tel. 06-17060131
E-mail info.abrahamgezien@gmail.com


Klik voor vergroting
Symfonieorkest NOVA zoekt spelers!

Het Arnhemse symfonieorkest NOVA is een orkest, waarin amateurs musiceren onder leiding van Ghassan Alaboud. NOVA heeft plaats voor violisten, altviolisten, hoornisten, fagottisten en trompettisten. We zoeken bij voorkeur musici die in Arnhem wonen.



E-mail mgruijt@caiway.nl


Klik voor vergroting
KAMERORKEST DELFT zoekt musici

Het kamerorkest van Huismuziek Delft bestaat uit ongeveer 15 gevorderde amateurmusici en zoekt nieuwe spelers. De bezetting is momenteel: viool, cello, dwarsfluit, hobo en klarinet. Er wordt niet te moeilijke muziek voor kamerorkest gespeeld uit barok en klassieke periode. Specifiek zoeken we (alt)violisten en een cellist, contrabassist en fagottist, maar ook andere instrumenten zijn welkom. Beheers jij je instrument aardig en ben je op zoek naar een ensemble om samen te spelen, kom dan een keer meespelen om te zien hoe het bevalt. Het kamerorkest repeteert op woensdagavond eens in de twee weken van 20.00-22.00 uur. 



E-mail kamerorkest@huismuziekdelft.nl


Klik voor vergroting
TENORGAMBA en DISKANTVEDEL te koop

Tenorgamba, merk Samann, gebouwd in Dresden in 1963. Reparatie is nodig (stapel los en er mist een snaar). mensuur 63. Vraagprijs € 950. Ook te koop: Diskantvedel, gebouwd door Hopf in 1974. Mensuur 36. Vraagprijs € 100.




Tel. 030-2286913
E-mail leidy.vermeulen@ziggo.nl


Klik voor vergroting
KLAVECIMBEL te koop

Naar model van Pascal Taskin, gebouwd in 1977. Lengte 235 cm, breedte 96 cm. Luitregister 4 voet en 8 voet, 2 manualen,
6 afschroefbare poten. Prijs in overleg.

 

 



E-mail jomavors@gmail.com


Klik voor vergroting
Wereldvrouwenkoor in Arnhem: ZING MET ONS MEE!

Hou jij van zingen vanuit je hart en heb jij roots in het buitenland? Heb je een lievelingslied uit je thuisland dat jij met ons zou willen zingen? Kom en zing jouw lied met ons mee in het wereldvrouwenkoor! Je bent altijd welkom om een repetitie bij te wonen en de sfeer te proeven. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, want wij leren al doende van en met elkaar. Repetities op donderdagavond van 19:30 tot 21:30 uur bij De Overkant, Bethaniënstraat 242, 6826 TJ Arnhem. De eerste 4 repetities zijn gratis. Kom langs of stuur ons een e-mail.



E-mail contact@wereldvrouwenkoor.nl


Klik voor vergroting
De Hilversumse orkestvereniging zoekt strijkers en een hoornist

De HOV is een gezellig symfonieorkest o.l.v. Paul van der Reijden, dat voornamelijk klassiek repertoire speelt, met leden uit het Gooi en omgeving. We hebben ca 20 strijkers, 10 blazers en 1 paukenist. Daarnaast spelen er regelmatig projectleden mee. We zijn nu op zoek naar een hoornist, eerste violen, altviolen en een contrabas, maar andere strijkers zijn ook welkom.
Heb je interesse? Kom gerust een paar keer meespelen om te kijken hoe het bevalt. Neem van tevoren contact op.



Tel. 06-13551273
E-mail HOV.orkest@gmail.com


Klik voor vergroting
Strijkers gezocht voor symfonieorkest in Den Haag

St Caecilia, een muziekvereniging voor amateurs in de omgeving van Den Haag, is een symfonieorkest aan het oprichten dat overdag repeteert en wel op dinsdagochtend. De repetitie vindt plaats in ons eigen gebouw Marcanto aan de Groene zoom 11 in Den Haag (onder het Prins Clausplein aan de andere kant van de A4 als het ADO stadion).
We hebben al een dirigent, Bram Soentjens, en voorlopig genoeg blazers. We gaan klassieke symfonieën spelen en lichte bekende klassieke muziek. Ons doel is samen muziekmaken en misschien wel concerten geven. Wij hebben plaats voor heel veel strijkers, die al ongeveer 2 jaar spelen, maakt niet uit welke leeftijd. Ben je een strijker, of pak je na lange tijd je instrument weer op en wil je eens in de week overdag samen klassieke muziek spelen, meld je dan aan bij Els van Cranenburgh.

 



E-mail elsvanc@hotmail.com


Klik voor vergroting
Unieke verzameling opera en belcanto over te nemen

Meerdere duizenden platen (78 toeren, langspeel en CD) en boeken waaronder het zeer zeldzame Großes Sängerlexikon van Kutsch-Riemens in vier delen. Collectie strekt zich uit van Edison tot heden en omvat talloze zeldzaamheden die nooit te krijgen waren. Prijs: € 4.200.



Tel. 0032475686424
E-mail carol.haest@gmail.com


Klik voor vergroting
SALONORKEST CHARMAINE zoekt PIANIST en CELLIST

Wij spelen genre André Rieu zoals Francis Popy, Albert Ketèlbey, Franz Lehàr. Onder leiding van een professionele dirigent treden wij (een bassist, slagwerker, violist, fluitist, klarinettist) op voor mensen die zelf niet meer naar een concert kunnen komen in verzorgingshuizen. Wij repeteren iedere dinsdagmiddag van 14 uur tot 16 uur in de 7e Montessorischool in Amsterdam-West. Kun je goed van originele bladmuziek spelen en heb je tijd en zin neem dan contact op met Imelda Peterse.



E-mail melfox@xs4all.nl


Klik voor vergroting
Pianist/saxofonist zoekt muzikaal gezelschap

Als goede amateurpianist speel ik zowel licht als klassiek. Ik zou graag willen musiceren met andere pianisten (quatre mains/2 piano’s) of met andere instrumentalisten. Ook begeleid ik zangers.
Als altsaxofonist zou ik graag vrij willen improviseren met andere musici, zonder daarbij teveel vast te zitten aan bladmuziek.



Tel. 030-2621906
E-mail remmenheiden@online.nl


Klik voor vergroting
GAMBA te koop

Rond 1980 gebouwd door Alphons Pisters te Neeritter. Recent speelklaar gemaakt en van nieuwe snaren voorzien door de bouwer. Compleet met strijkstok van D.Doerfler. Vraagprijs:  € 3.500



Tel. 06-18933678
E-mail fr3er3@gmail.com


Klik voor vergroting
PIANIST gezocht

Om samen muziek voor piano en violoncello te spelen. Ik ben een redelijk gevorderde cellist en speel muziek vanaf Vivaldi, Couperin tot Popper-Bosmans, Kodaly. Ik ben redelijk mobiel en flexibel en voor mij is bijna iedere dag 'zaterdag'. Verder woon ik redelijk centraal in Nederland; namelijk in Venhuizen, 5 km ten zuiden van Enkhuizen.



E-mail s.g.kragt@quicknet.nl


Klik voor vergroting
TAFELHARMONIUM te koop

Gerestaureerd door Ad Vandervoort, 1stemmig tongwerk. Windvoorziening door onderdruk 37 toetsen. Prijs NOTK



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOLA DA GAMBA te koop

Basgamba. Gebouwd door L. Breemans (1982). Warme klank en veel bespeeld. Vraagprijs € 1.850.



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
VOETBAS met opbergkist te koop

Basismodel, 1 octaaf chromatisch. Gebouwd door Ad Vandervoort, bouwjaar 2004. Vraagprijs € 1.600.  



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
DRAAILIER met houten koffer

Een luitvormige draailier, gebouwd door Ad Vandervoort , gebouwd ca. 1980. Tijdens het bouwen is geadviseerd door draailierbouwer Jacques Fettweis uit Tiège (Provincie Luik-België). 2 melodiesnaren, 2Gsnaren 2 bourdonsnaren, 2Gsnaren 1trompetsnaar 4 sympathiesnaren plus hondje Teflon- as (gemaakt door Fettweis) en uitgebreide handleiding in het Duits Vraagprijs € 2.200.



Tel. 003289763189
E-mail advanlian@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOOL te koop

Saksische viool uit begin 20e eeuw, naar model Stradivarius. Een zeer geschikt studie-instrument. Vraagprijs: € 1.400, taxatierapport aanwezig.



E-mail L.smith65@upcmail.nl


Klik voor vergroting
Ervaren VIOLIST m/v gezocht om wereldmuziek mee te spelen

Repertoire: Klezmer, Balkan, ook West-Europees. Ik speel al jaren accordeon in diverse wereldmuziekbandjes, en heb ook samengespeeld met een heel goede violiste. Wij werden gevraagd om als duo op te treden bij verschillende gelegenheden. Door tijdgebrek is ze afgehaakt en daarom ben ik op zoek naar een vervanger, het liefst in of nabij Den Bosch.



Tel. 06-23381597
E-mail heleenthart123@gmail.com


Klik voor vergroting
ALTVIOOL te koop

Te koop: altviool in goede staat. Bouwer: Fons Plasschaert. Bouwjaar 2001. Maat van de kast: 42 cm. Meer foto's op aanvraag. Vraagprijs:

  • Los: € 2.000
  • Met 1 altstrijkstok: + € 300
  • Met kist naar keuze: enkel of combi voor alt en gewone viool: + € 200


E-mail roland.van.abel@gmail.com


Klik voor vergroting
Eindhovens Ensemble Classique zoekt VIOLISTEN en CELLISTEN

Eindhovens Ensemble Classique zoekt violisten en cellisten, gevorderd nivo, liefst met wat orkestervaring. Repetities vrijdagsmiddags van half twee tot half vier in Eindhoven Acht.



Tel. 040-2117955
E-mail v.maasgeest@gmail.com


Klik voor vergroting
ACCORDEONIST gezocht voor Leidsche KLezmerband Di Krenitse

We zijn een Klezmerband die al meer dan 20 jaar bestaat, we treden 3-5 keer per jaar op. De laatste keer was in het witte Kerkje in Heiloo op 17 februari jl. Helaas heeft de accordeoniste onze band verlaten wegens verhuizing naar Zutphen. We zoeken een accordeonist in Leiden of omstreken die grote liefde heeft voor klezmer.



Tel. 06-44390252
E-mail vfprijs@hotmail.com


Klik voor vergroting
KLARINET te koop

Te koop klarinet in bes, merk Buffet Crampon. Model 1112 RC. Instrumentnr. 576446. Vraagprijs €1.500.
Indertijd gekocht bij Jac Schaap muziekinstrumenten te Wormerveer.



Tel. 06-50959487
E-mail Walenjgg@kpnmail.nl


Klik voor vergroting
CELLO te koop

Het instrument is in goede staat en van Italiaanse makelij, met etiket, B. Caruana Marsigliese, Roma, Via Crescenzio 103, Anno 1930. Roodbruin licht gevlamd esdoornhout. Provenance o.a. Orkest van het Oosten en particulier bezit. Prijs in overleg.



E-mail groenewegen.saskia@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOOL te koop van hoge kwaliteit

Ongesigneerde viool, Italiaans 30-er jaren. Fraaie, heldere toon. Opnieuw afgesteld en getaxeerd. Ruim 30 jaar professioneel bespeeld. Vraagprijs € 9.000.



Tel. 010-8489919
E-mail 7t.zeven@gmail.com


Klik voor vergroting
BAROKSTOKKEN te koop

Drie barokstokken voor VIOOL te koop aangeboden. Een gebouwd door Ina Keller en twee door Pieter Affourtit. Jarenlang professioneel gebruikt. 



E-mail keeshilh@xs4all.nl


Klik voor vergroting
BLOKFLUITISTEN gezocht voor blokfluitkwartet

Voor een nieuw te vormen blokfluitkwartet zoeken wij, Harriet van Drimmelen en Frans Schröder, twee (ver)gevorderde blokfluitisten, die ook tenor- en basblokfluit spelen. Wij spelen graag renaissance- en barokmuziek, maar ook hedendaagse repertoire. Wij wonen in Sellingen (Zuidoost Groningen) en hebben thuis ruimte om te repeteren.



Tel. 06-28747716
E-mail fransschroder48@gmail.com


Klik voor vergroting
VIOLEN en ALTVIOLEN te koop

Mijn naam is Maarten Arentsen en ik ben lid van Bouwerskontakt. Met heel veel plezier maak ik violen en altviolen voor strijkers die op zoek zijn naar een handgemaakt instrument voor weinig geld. Ik reken alleen materiaalkosten. Momenteel heb ik enkele heel goed klinkende violen en altviolen op voorraad. U kunt zelf de kleur bepalen van de nog ongelakte violen.



Tel. 06-45696084
E-mail m.j.arentsen@utwente.nl


Klik voor vergroting