Bureau


Op het bureau Huismuziek zijn werkzaam:

  • Sabine d'Hont, cursusorganisatie, PR, projecten (maandag, woensdag en donderdag)
  • Bien Schijf, cursusorganisatie, PR, projecten (maandag, woensdag en donderdag)
  • Paola Venuti, administratie en Bouwerskontakt (maandag- en vrijdagochtend)

Het bureau is gevestigd in Arnhem.

Sabine d'Hont  Sabine d'Hont

Als kind heb ik aan cursussen van Huismuziek deelgenomen, waaraan ik goede herinneringen bewaar. Na mijn studie aan het Utrechts Conservatorium, met als hoofdvak blokfluit, heb ik zelf Huismuziekensembles geleid en ensembles gecoacht op samenspeeldagen. Huismuziek is voor mij dan ook zeer vertrouwd. Organiseren heb ik altijd graag gedaan. Ik ben begonnen bij de Amsterdamse Concertzender, waar ik bedrijfsconcerten heb georganiseerd. Daarna heb ik twee jaar zelfstandig gewerkt als impresario voor solisten en kamermuziekensembles en vervolgens ben ik op verschillende impresariaten werkzaam geweest. Naast het geven van lessen en concerten heb ik, na mijn verhuizing van Amsterdam naar Arnhem, tweemaal de Blokfluitorkestdag Gelderland georganiseerd en meegeholpen bij de totstandkoming van twee concertseries in regio Arnhem. Mijn hobby is cellospelen. In het beoefenen daarvan ben ik net zo enthousiast als andere Huismuziekleden. In mijn studententijd heb ik veel in amateursymfonieorkesten gespeeld en kamermuziek gemaakt. Zo kon ik ook het romantische repertoire spelen, wat ik op blokfluit niet kon. Ik weet hoe leuk het is om met andere mensen samen te spelen. Mijn ervaring en kennis zet ik graag in voor Huismuziek.

  Bien Schijf

Mijn contact met Huismuziek begon al in mijn jeugd, toen ik viool speelde en zelf cursussen volgde. Het contact werd weer opgefrist toen ik in 2012 en 2013 als docent cursussen gaf en wordt dus nu geïntensiveerd door mijn werkzaamheden op het bureau. Na mijn studies orthopedagogisch muziekbeoefenaar en altviool aan het conservatorium in Maastricht ben ik in Arnhem komen wonen en gaan werken als muziekdocente, viool-/altviooldocente en als altvioliste in verschillende ensembles en orkesten. Als viool-/altviooldocente en vaste altvioliste in o.a. het Nederlands Begeleidingsorkest ben ik nog steeds werkzaam.
Eind 2006 verhuisde ik met mijn gezin naar Wissel in Duitsland (niet ver van Emmerich) waar ik sinds 2009 eigenaar/manager ben van Kulturhaus Wissel, een groepsaccommodatie voor voornamelijk muziekgroepen. Met het Kulturhaus heb ik heel veel ervaring opgedaan in organiseren. Mijn werkzaamheden zullen daar binnenkort beëindigd worden en met mijn ervaring in zowel de muziek als in organiseren zie ik het helemaal zitten om als cursusorganisator op het bureau van Huismuziek aan de slag te gaan!

Paola Venuti  Paola Venuti

Sinds maart 2010 ben ik werkzaam op het bureau Huismuziek. Ik ben Italiaanse en sinds 2000 woon en werk ik in Nederland. In Italië heb ik op het conservatorium fagot en muziekpedagogie gestudeerd en ook barokfagot. Op amateurniveau speel ik ook andere instrumenten: piano, orgel, gitaar, dwars- en blokfluit. Daarnaast geef ik Italiaanse les aan Nederlanders, o.a. bij de Volksuniversiteit. In Italië heb ik geholpen met de organisatie van het internationale concours "Alpe-Adria" voor jonge violisten en cellisten. Toen ik via mijn man Guido Cattani, docent bij Huismuziek, hoorde dat er een vacature was op het bureau Huismuziek, heb ik direct gereageerd. Het organiseren van muziekcursussen ligt in het verlengde van mijn interesse en ervaring. Ik wil me graag inzetten voor de vereniging en helpen die verder uit te bouwen.