Cursus


223061 - De tango van Astillero
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor
strijkers, houtblazers, accordeonisten, bandoneonisten, een contrabassist, een pianist en een (semi-akoestische) gitarist... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 19 maart 2022 t/m 20 maart 2022
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Gerard van Duinen
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum19 december 2021   Schrijf je in voor deze cursus

De hedendaagse tango van de Argentijnse groep Astillero is ruig, intens en tegendraads, maar ook meeslepend en prachtig.
In dit weekend zullen we de muziek van pianist Julián Peralta (1974) en bandoneonspeler Mariano González Calo verkennen en uitdiepen. Hun muziek is meer ritmisch dan melodisch, met sterke contrasten en uitgesproken articulatie. Sommige stukken doen denken aan hedendaagse kamermuziek, andere stukken zijn meer swingend en organisch van karakter. Tussen al het ritmische geweld door glipt soms een prachtige lyrische melodie.
Deze workshop is bedoeld voor muzikanten die goed van blad lezen bereid zijn nieuwe speeltechnieken te proberen. Het orkest bestaat uit piano, contrabas, bandoneon, accordeon, (alt)viool en cello, aangevuld met enkele houtblazers... meer informatie

Reacties van cursisten

'Heel professioneel met veel aandacht voor details, goede uitleg ook individueel, geduldig, sympathiek'.
'Erg prettig, duidelijke aanwijzignen. Midi-opnames en bladmuziek van te voren was fijn'' .
'Inspirerend, heel goede leiding, duidelijk dirigerend'.
'Prachtige muziek. Had niet durven hopen dat het zo goed zou lukken, zowel qua stijl als niveau. Geweldige, enthousiaste docent!'.

Astillero
Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is een veelzijdig muzikant. Als bandoneonist speelt hij vooral Argentijnse tango, maar maakt hij ook uitstapjes naar pop, jazz en zelfs fado. Hij is een veelgevraagd arrangeur, en componist, gespecialiseerd in tango. Als dirigent en coach is hij populair bij amateurgezelschappen. Voor meer informatie klik hier.