Cursus


219330 - Het bouwen van een blokfluit of traverso
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor
Iedereen die een blokfluit wil bouwen. Men moet bekend zijn met het spelen van de blokfluit en met de theorie en praktijk van de muziek, zoals het lezen van noten... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 01 juni 2021 t/m 31 december 2021
Tijd (-en) in overleg!
Locatie bij de docent thuis in Alphen aan den Rijn,
Docent(-en) Jan Bouterse
Prijs Derden: € 600,00 / Leden: € 475,00 / T/m 30 jaar: € 237,50
N.B.: De kosten voor materiaal (€ 50 tot € 100 per instrument) en cursusboek (€ 45 of € 55 inclusief verzendkosten) zijn niet inbegrepen in de cursusprijs. Ben je 30 jaar of jonger ├łN lid van Bouwerskontakt? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers10
Uiterste inschrijfdatum30 december 2021   Schrijf je in voor deze cursus

Dit is een individuele cursus! De cursist bouwt een sopraan- of altblokfluit of een traverso onder leiding van docent Jan Bouterse. Het streven is dat de deelnemer met een goed bespeelbaar instrument naar huis gaat. Beginnende bouwers maken een sopraanblokfluit in renaissancestijl. Er kan in overleg met de cursusleider gekozen worden uit verschillende modellen in a=440 Hz of a=415 Hz.
De volgende aspecten van de fluitenbouw komen aan de orde: houtbewerking, omgaan met gereedschap, akoestiek en historisch onderzoek. De nadruk ligt op het bouwen op een ambachtelijke manier. De ideale cursist heeft muzikale kennis, kan een fluit bespelen en is liefst ook nog handig met gereedschap. Voor wie nog nooit aan de draaibank heeft gestaan: de cursus houtdraaien wordt ten zeerste aanbevolen!
De cursus duurt vijf tot zeven dagen (doordeweeks of op zaterdagen)... meer informatie

Bouwers blokfluitbouw (3) bewerking
Jan Bouterse

Jan Bouterse is blokfluitbouwer en heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Voor meer informatie verwijzen we graag naar zijn website.

Bouwcursus ja