Cursus


223110 - Franse chansons voor klein koor
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor zangers SATB
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 15 januari 2022 t/m 16 januari 2022
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Jopie Jonkers
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum14 januari 2022   Schrijf je in voor deze cursus

Liefhebbers van het Franse chanson kunnen hun hart ophalen met deze opwindende, nieuwe cursus van Huismuziek!
Het Franse woord chanson (lied) is een oud begrip: rond de twaalfde eeuw werden de liederen van troubadours al chansons genoemd. In de twintigste eeuw is het chanson vooral een (allerindividueelste) uitdrukking van stijl en persoonlijkheid van de chansonnier in kwestie.
In 1881 legde Aristide Bruant de basis voor het hedendaagse chanson in de nachtclub Le Chat Noir in Parijs. Deze socialistische, vrijgevochten chansonnier (uit de gegoede burgerij!) was enorm populair in de kunstenaarswijk Montmartre. Rond 1937 componeerde en zong Charles Trenet zijn karakteristieke chansons, waaronder La Mer... meer informatie

Paris
Jopie Jonkers

Jopie Jonkers vertelt…

Mijn vader was wat je zou kunnen noemen een zwierig figuur vol fantasie. Dat had hij ongetwijfeld van zijn vader die vioolspelend van de trap af kwam om oma’s hart te vermurwen. Waarom dat moest gebeuren werd er natuurlijk niet bij verteld. Van ons pap erfde ik ongetwijfeld m’n avontuurlijke aard, vandaar misschien dat ik de beslissing durfde te nemen om in de muziek te gaan – Mijn moeder zou ik eerder omschrijven als een innig goede en standvastige vrouw met veel relativerende humor, en gelukkig maar, want met twee dromers kom je niet ver.
Mijn ooms van vaders kant zongen en speelden allemaal gitaar, ons pap zelf trouwens ook, ons mam had een accordeon spelende broer, en zijzelf zat altijd te zingen en te neuriën, en hoewel ze altijd beweerde “ik kan niet zingen” heb ik haar nog nooit op een valse noot betrapt. Op familiefeesten werd altijd gezongen, meerstemmig.
We draaiden veel LP’s in die tijd: Edith Piaf was favoriet, evenals Charles Aznavour, Julliette Greco…Zo heb ik kennis gemaakt met het Franse chanson.
De Franse taal heeft mij altijd betoverd. Na de middelbare school heb ik enkele jaren frans gestudeerd, maar de muziek trok toch harder. Ook omdat ik in 1983 het voorstel kreeg om mee te doen aan een grote tournee, 56 optredens in 3 maanden, met Harry Sacksioni. Als zangeres met bij-instrument (ik speel harp vanaf 1982).
Eind 1983 kennis gemaakt met Belgisch gitarist Koen de Cauter, tot op heden spelen we nog steeds samen en hebben diverse CD’s gemaakt. Franstalig en Spaanstalig. In 1995 studeerde ik af als zangdocente aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In 1996 gaf ik mijn eerste workshops Franse Chansons in de Auvergne, Frankrijk.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Muziektheater voor zangers Muziektheater voor zangers

Zing je graag? Wals je weleens zingend de kamer door? Wil je meemaken hoe bevrijdend het is om tegelijkertijd te acteren en te zingen? In deze workshop ga je samen met anderen al zingend en acterend "de vloer op"... lees meer

Locatie: Akoesticum, Ede

Datum: 06 februari 2022
Cajón Cajón

Speel je al cajón, of heb je al langer de wens meer te leren over, en te spelen op, deze mooie Spaanse houten kist? Dan is deze workshop wat voor jou!  Zowel beginners met een goed ritmegevoel als ook percussionisten, die al met de cajón bezig zijn , maar hun vaardigheden en kennis verder willen ontwikkelen zijn hier op de juiste plek. De workshop begint met de basistechniek op de cajón... lees meer

Locatie: Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult

Data: 19 maart 2022 t/m 20 maart 2022