243230 - Dansen van Mallorca
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor
Voor iedereen. Geef bij inschrijving op bij opmerkingen of je wilt zingen of spelen (en zo ja, welk instrument, welke stemsoort) en vermeld ook als je NIET wilt dansen... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2024 t/m 17 november 2024
Tijd (-en) zaterdag 11.00 - zondag 17.00 uur
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Toni Duro, SebastiĆ  Bover i Nicolau
Voertaal Engels
Prijs Derden: € 320,00 / Leden: € 295,00 / T/m 30 jaar: € 147,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 37,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 29,00
N.B.: De prijs is inclusief overnachting met volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers36
Uiterste inschrijfdatum16 augustus 2024   Schrijf je in voor deze cursus

Dansdocent: Sebastià Bover i Nicolau
Muziekdocent: Toni Duro
Denk je aan Mallorca, dan komt zon, zee en strand waarschijnlijk als eerste op je netvlies. Dit eiland heeft echter veel meer te bieden. Vele generaties hielden en houden de rijke dans- en muziekcultuur levend. De (dorps)feesten, vieringen van patroonheiligen, bruiloften en andere volksvieringen waarbij dans en muziek centraal staan, zijn daar een uitstekend voorbeeld van. In deze workshop voor zangers, instrumentalisten en dansers gaan we drie eeuwenoude dansen van Mallorca verkennen. Je mag alleen komen dansen of musiceren, maar we bevelen een combinatie van harte aan. Voertaal van deze workshops is Engels!
De traditionele volksdansen waar we ons op gaan richten zijn de levendige jota, de muzikaal rijke fandango en de veelzijdige bolero. Vanuit een kort maar duidelijk theoretisch kader verkennen we de traditionele aspecten in de muziek en in de dans in twee verschillende groepen, om uiteindelijk samen te komen op een ballada – een dansfeest dat traditioneel meestal op een openbaar plein plaats vindt, en waarbij oud en jong samen danst, speelt en zingt... meer informatie

mallorca-spain dance-music-Mallorca-min
Toni Duro

De muzikant Toni Duro is geboren in Mallorca in 1997. Hij raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in traditionele muziek. Hij kreeg een zeer gevarieerde muzikale opleiding. Allereerst aan het Conservatorium van Muziek in Manacor, waar hij hobo en percussie studeerde. Aan het Factoria de So verdiepte hij zich vervolgens in de wereld van de elektrische gitaar en aan het Taller de Músics volgde hij flamencogitaarlessen bij Juan Gómez ‘Chicuelo’. Hij speelde in verschillende instrumentale ensembles: als klassiek hoboïst in de Banda de Música de Manacor en Jover Orquestra de les Illes Balears. Moderne muziek speelde hij in Reggeatompare, waarmee hij winnaar werd van de opkomende bands competitie op Canet Rock 2023. Met de band Coça heeft hij een album opgenomen. In de wereld van traditionele muziek staat hij bekend om zijn deelname aan groepen als Es Jai de Sa Barraqueta (een authentieke en boerenvolksstijl uit Mallorca), Es Gall de sa Pastera (moderne volksstijl van de Balearen), Bunyols Ensucrats (serenademuziek in Manacor) en Zambomba Flamenca in Barcelona. Als docent was hij verbonden aan de Aula de Música de Felanitx en Portocolom, het Conservatorium van Manacor, Musiquarium en aan Campus Rock.

SebastiĆ  Bover i Nicolau

Sebastià Bover is geboren in Mallorca. Na enkele jaren een architectuurstudie te hebben gevolgd in Barcelona studeerde hij daar piano aan het Badalona Conservatorium, waar hij ook compositielessen kreeg. Als pianist volgde hij masterclasses bij o.a.  Maria Joao Pires, Ben Davies en Montserrat Comadira. Na zijn studie heeft hij lesgegeven op verschillende scholen en conservatoria in Catalonië en Menorca en gaf hij concerten op o.a. het European Music Day Festival, in kamermuziekseries en als solist in o.a. het Caja Madrid Auditorium.
Hij volgde klassieke danslessen aan de Escola Eulàlia Blasi in Barcelona en lessen in renaissence- en barokdans bij o.a. Anna Romaní, Teresa Alves en Tanja Skok in Barcelona en bij Nick Nguyen in Auxerre. Ook nam hij folkloredanslessen. Hij danste in verschillende Europese steden voorstellingen met muziek van o.a. Monteverdi, Mozart, Telemann en Rameau en hij werkte als danser samen met verschillende barokorkesten.
Hij groeide op met traditionele dansen en dit was ook een familietraditie. Dankzij zijn brede opleiding en veelzijdigheid is hij een veelgevraagd docent voor workshops en lessen in zowel Catalonië als in het buitenland, o.a. bij de English Folk Dance Society en Stage di Danze in Italië. Momenteel werkt hij aan de Eòlia School of Dramatic Art waar hij professor geschiedenis van uitvoerende kunsten en muziek is. Daarnaast doceert hij muziekanalyse en muziekgeschiedenis aan het Granés Baccalaureate.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Beatles voor koor Beatles voor koor

De Beatles behoeven weinig introductie, hun klassiekers zijn bij vele generaties bekend en worden nog steeds gezongen, zowel bij het kampvuur als bij grootschalige evenementen. De songs zitten zo goed in elkaar dat ze ook in een andere versie – zoals een koorbewerking – interessant blijven... lees meer

Locatie: Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult

Data: 22 maart 2025 t/m 23 maart 2025
Muziekweek van Aznavour tot Zelenka Muziekweek van Aznavour tot Zelenka

Een week voor de avontuurlijke muziekliefhebber! Muziek in de meest uiteenlopende stijlen en genres: van barok tot hedendaagse muziek en van wereldmuziek tot jazz. Voor geïnteresseerden staan ook wereldmuziek, jazz en improvisatie op het programma. We hanteren allerlei samenstellingen en werkvormen, zodat iedereen optimaal wordt bediend. Groot orkest, koor, kamermuziekensembles, zowel vocaal als instrumentaal, alles is denkbaar... lees meer

Locatie: Eigentijdserf, Westelbeers

Data: 20 juli 2025 t/m 25 juli 2025