244291 - Schubertiade
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor instrumentalisten, max. 1 pianist. VOL VOOR PIANO en DWARSFLUIT
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 07 november 2024
Tijd (-en) 10.30-16.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Peter van Os
Prijs Derden: € 120,00 / Leden: € 105,00 / T/m 30 jaar: € 52,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum07 augustus 2024   Schrijf je in voor deze cursus

De term Schubertiade ontstond begin negentiende eeuw toen Franz Schubert huiskamerconcerten organiseerde voor zijn vriendenkring van collega-componisten en musici. Tegenwoordig worden Schubertiades nog steeds georganiseerd. Het zijn meestal informele bijeenkomsten waarop ongedwongen gemusiceerd wordt door amateurs. Voor deze ‘liefhebbers' met brede muzikale belangstelling staat samenspel voorop! We spelen in een gemengd ensemble dan ook een zeer gevarieerd programma dat bestaat uit klassieke muziek, volksmuziek van Ierland tot de Balkan, nostalgische filmmuziek, chansons en misschien nog wel meer. Je krijgt de bladmuziek van tevoren toegestuurd ter voorbereiding.

N.B. Er zijn dit seizoen twee dagcursussen Schubertiade, op 7 november 2024 en 6 maart 2025. Als je aan beide dagen meedoet krijg je € 10 korting op de 2e cursusdag. De korting wordt na inschrijving toegekend.

Reacties van cursisten

'Peter van Os gaf lekker losjes, vrolijk en swingend les. Hij had prachtige arrangementen gemaakt, het was genieten!'
'Een geweldige docent: geduldig, deskundig, creatief en heel stimulerend.'

julius-schmid-schubertiade-detail-2d668c-640 Schubertje
Peter van Os

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Com-musiceren! Samenspelen voor beginners 1 Com-musiceren! Samenspelen voor beginners 1

Ben je al een beetje thuis op je instrument en wil je graag samenspelen met anderen uitproberen? Com-musiceren is speciaal bestemd voor musici vanaf niveau ‘goede beginner’ (kijk hier voor een omschrijving van de niveaus). Bij deze cursus spelen we één dag in een groot gemengd ensemble en gaan we aan de slag met de vele aspecten van samenspel en het samen musiceren. Samen ontdekken we de geheimen van goed samenspel... lees meer

Locatie: Akoesticum, Ede

Datum: 23 november 2024
De kunst van het repeteren in een ensemble De kunst van het repeteren in een ensemble

Als je kamermuziek maakt, ontkom je niet aan samen repeteren. Eigenlijk is lekker repeteren net zo belangrijk als het eindresultaat. Het stimuleert alle musici om beter hun best te doen voor een goed klinkend stuk muziek. En het eindresultaat motiveert dan weer om verder te gaan met andere stukken... lees meer

Locatie: Akoesticum, Ede

Datum: 08 februari 2025