232040 - Musiceren met kerst
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor instrumentalisten; max 2 pianisten die genoegen nemen met een goede elektrische piano. VOL VOOR PIANO
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 24 december 2023 t/m 27 december 2023
Tijd (-en) aanvang cursus 14.00 uur, einde na het ontbijt
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Miranda Rademaker, Miriam van Dixhoorn
Prijs Derden: € 595,00 / Leden: € 560,00 / T/m 30 jaar: € 280,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 70,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 45,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum21 december 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Dit jaar is er wegens succes weer een kerstcursus! Met bekend gezicht Miranda Rademaker en nieuwe docente Miriam van Dixhoorn kun je volop genieten van passende, winterse klanken van barok tot filmmuziek! We spelen een aantal dagdelen samen in één groot ensemble, waarbij ontspannen musiceren voorop staat. Daarnaast vormen we ter plekke kleinere ensembles, waarbij we rekening houden met ieders niveau. ’s Avonds is er tijd voor vrij musiceren, een film, of spelletjes. De laatste avond sluiten we de cursus feestelijk af met een gezellig open podium, waar iedereen die dat wil iets ten gehore kan brengen. Er is plaats voor maximaal twee pianisten die bereid zijn op een goede elektrische piano te spelen.

Reacties van cursisten

Miranda Rademaker
'Alleen maar lof over de manier waarop zij het lesgeven en het spelen van de zware solopartij combineerde, en tegelijk een leuke sfeer in het geheel bracht.'
'Fantastisch, inspirerend, goede manier van studeren en een enorm gezellig mens!'
'Goede docent, enthousiast, stimulerend, het beste naar boven halend, grondig maar toch speels. Mooi resultaat!'
Miriam van Dixhoorn
‘Uitstekend, enthousiast, goede opbouw.’
‘De docente was superenthousiast en gaf heel leuk en erg goed voorbereid les.... meer informatie

kerstboom muziek skiers
Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd ze aangenomen op de jongtalentafdeling en kreeg ze vioolles van Qui van Woerdekom. Ze vervolgde haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij onder meer Vakir. Miranda werkt graag met amateurmusici die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.

Miriam van Dixhoorn

Miriam van Dixhoorn begon haar muziekstudie op viool aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam bij Davina van Wely.  ‘Strijkkwartet spelen was mijn grote droom. Ik deed mee met diverse strijkkwartetweekenden bij Huismuziek. Daar kregen we les van Cees Dekkers. Zijn spel inspireerde mij en hij daagde mij uit om samen altvioolduetten te spelen. Zelf altviool spelen was een openbaring voor mij! Wát een rustgevende, warme klank kwam er uit dat instrument. Ik mocht een altviool van het conservatorium lenen. Dagenlang wentelde ik me in de ronkende C snaar! Alleen al die losse snaren spelen vond ik fantastisch!’
Na vier jaar vioolstudie stapte Miriam over op altviool en studeerde verder bij Nobuko Imai en Prunella Pacey in Utrecht en bij Serge Collot in Parijs. Zij volgde masterclasses kamermuziek in o.a. Banff School of Fine Arts (Canada) en was twee jaar aanvoerder van de altvioolgroep in het World Youth Orchestra. Van 1988-1997 was zij altvioliste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als kamermusicus gaf zij concerten in Europa en in Mexico met o.a. het WYO-strijksextet en het Nieuw Ensemble.  Momenteel maakt Miriam deel uit van het Euregio Strijkkwartet en is ze violist in de Franse Chansonsband Les Copains. Miriam geeft (alt)viool en pianoles in haar lespraktijk Toermalijn, in Winterswijk. Bekijk haar website.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: