249330 - Het bouwen van een blokfluit of traverso
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor
Iedereen die een blokfluit wil bouwen. Men moet bekend zijn met het spelen van de blokfluit en met de theorie en praktijk van de muziek, zoals het lezen van noten... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 01 januari 2024 t/m 31 december 2024
Tijd (-en) in overleg
Locatie bij de docent thuis in Alphen aan den Rijn,
Docent(-en) Jan Bouterse
Prijs Derden: € 610,00 / Leden: € 485,00 / T/m 30 jaar: € 242,50
N.B.: Korting voor leden geldt alleen voor BOUWLEDEN. Cursusprijs is exclusief materiaal
Max. aantal deelnemers10
Uiterste inschrijfdatum31 december 2024   Schrijf je in voor deze cursus

Dit is een individuele cursus! De cursist bouwt een sopraan- of altblokfluit of een traverso onder leiding van docent Jan Bouterse. Het streven is dat de deelnemer met een goed bespeelbaar instrument naar huis gaat. Beginnende bouwers maken een sopraanblokfluit in renaissancestijl. Er kan in overleg met de cursusleider gekozen worden uit verschillende modellen in a=440 Hz of a=415 Hz.
De volgende aspecten van de fluitenbouw komen aan de orde: houtbewerking, omgaan met gereedschap, akoestiek en historisch onderzoek. De nadruk ligt op het bouwen op een ambachtelijke manier. De ideale cursist heeft muzikale kennis, kan een fluit bespelen en is liefst ook nog handig met gereedschap. Voor wie nog nooit aan de draaibank heeft gestaan: de cursus houtdraaien wordt ten zeerste aanbevolen!
De cursus duurt vijf tot zeven dagen (doordeweeks of op zaterdagen). Het is mogelijk op elk moment in het jaar aan de cursus te beginnen: de deelnemer kan de cursusdata zelf vaststellen in samenspraak met de cursusleider... meer informatie

blokfluit3 blokfluit2
BLOKFLUIT1
Jan Bouterse

Jan Bouterse is blokfluitbouwer en heeft tal van publicaties op zijn naam staan. Voor meer informatie verwijzen we graag naar zijn website.

Bouwcursus ja