222040 - Wintermuziek met kerst
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor Blaas- en strijkinstrumenten, gitaar, accordeon. Max.1 pianist
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 24 december 2022 t/m 27 december 2022
Tijd (-en) zaterdag 14.00 uur - dinsdag na het ontbijt
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Miranda Rademaker, Christine Brandenburg
Prijs Derden: € 540,00 / Leden: € 510,00 / T/m 30 jaar: € 255,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 70,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 50,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum21 december 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Een muzikale winterreis voor instrumentalisten, zo zou je deze cursus kunnen omschrijven. Tijdens de kerstdagen nemen Miranda en Christine je mee door het sfeervolle sneeuwlandschap van Corelli’s kerstconcerto (Concerto grosso fatto per la notte di Natale), via Leopold Mozart’s Musikalischen Schlittenfahrt naar Tsjaikovski’s Notenkraker. Natuurlijk ontbreekt ‘De Winter’ van Vivaldi niet, waarin Miranda de vioolsolo voor haar rekening neemt. Ontspannen musiceren staat voorop. ’s Avonds is er tijd voor kamermuziek, een film, of spelletjes. Omdat Christine de muziek ‘op maat’ arrangeert, kunnen alle instrumentalisten zich aanmelden. Er is plaats voor een pianist.

Reacties van cursisten

Christine Brandenburg
'Alle lof, goede muziekkeus, prima dirigente, ze maakt er echt iets van'.
'Een geweldige docente die iedereen op een hoger peil weet te stuwen. Zeer veel geduld en heel erg aardig'.
'Ik vond Christine ontzettend leuk en professioneel zeer goed. Ze had een heel gestructureerd aanpak en wist met  engelengeduld en muzikale autoriteit de repetitie altijd op een leuke en lichte manier door te zetten en ze gaf iedereen persoonlijk aandacht'.... meer informatie

kerstboom muziek advent en kerstmis
Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd ze aangenomen op de jongtalentafdeling en kreeg ze vioolles van Qui van Woerdekom. Ze vervolgde haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij onder meer Vakir. Miranda werkt graag met amateurmusici die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.

Christine Brandenburg

Christine Brandenburg kreeg haar eerste vioollessen van haar oom Gerard Mulder, violist in het Radio Filharmonisch Orkest. Vervolgens studeerde zij altviool en klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Als klarinettiste maakte zij jarenlang deel uit van het Kegelstatt Trio Amsterdam en gaf klarinet- en ensemblelessen op drie muziekscholen. Ook maakte zij daar muziektheater voorstellingen met kinderen. Met de altviool specialiseerde zij zich in barokmuziek, waarna zij in barokorkesten speelde als Concerto Köln en Les Talens Lyrique en momenteel o.a.  met Florilegium Musicum. Ook remplaceerde zij regelmatig bij het Gelders Orkest en het Radio Kamerorkest. Zij volgde toneellessen en stemtraining en werkte mee aan diverse muziektheater- producties, waaronder voorstellingen met Ramses Shaffy. Op het gebied van lesgeven is zij zich in de loop der jaren steeds meer gaan toeleggen op orkestdirectie en ensemblecoaching, bijv. bij Globe te Hilversum, en Huismuziek.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: