224290 - Schubertiade
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor
dwarsfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, fagottisten, hoornisten, sopraan- of altblokfluitisten, trompettisten, saxofonisten, strijkers en een pianist... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 18 mei 2022
Tijd (-en) 10.30-16.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Christine Brandenburg
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers24
Uiterste inschrijfdatum13 mei 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De term Schubertiade ontstond begin 19e eeuw toen Franz Schubert huiskamerconcerten organiseerde voor zijn vriendenkring die bestond uit collega-componisten en musici. Tegenwoordig worden Schubertiades nog steeds georganiseerd. Het zijn meestal informele bijeenkomsten waarop ongedwongen gemusiceerd wordt door amateurs (letterlijk vertaald: ‘liefhebbers’). Gezelligheid en samenspel staan voorop, muzikale uitdaging is minder van belang. We spelen in één gemengd ensemble een zeer gevarieerd programma dat bestaat uit klassieke muziek, volksmuziek en nostalgische musicals. Voorbereiding noodzakelijk.

N.B. Er zijn dit seizoen twee dagcursussen Schubertiade, op 6 oktober 2021 en 18 mei 2022. Als je aan beide dagen meedoet krijg je € 10 korting op de 2e cursusdag. De korting wordt na inschrijving toegekend.

Reacties van cursisten

'Alle lof, goede muziekkeus, prima dirigente, ze  maakt er echt iets van'.
'Een geweldige docente die iedereen op een hoger peil weet te stuwen. Zeer veel geduld en heel erg aardig'.
'Ik vond Christine ontzettend leuk en professioneel zeer goed. Ze had een heel gestructureerd aanpak en wist met  engelengeduld en muzikale autoriteit de repetitie altijd op een leuke en lichte manier door te zetten en ze gaf iedereen persoonlijk aandacht'.
'Heel kundig en goede, duidelijke dirigente'.... meer informatie

Schubertiade
Christine Brandenburg

Christine Brandenburg kreeg haar eerste vioollessen van haar oom Gerard Mulder, violist in het Radio Filharmonisch Orkest. Vervolgens studeerde zij altviool en klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Als klarinettiste maakte zij jarenlang deel uit van het Kegelstatt Trio Amsterdam en gaf klarinet- en ensemblelessen op drie muziekscholen. Ook maakte zij daar muziektheater voorstellingen met kinderen. Met de altviool specialiseerde zij zich in barokmuziek, waarna zij in barokorkesten speelde als Concerto Köln en Les Talens Lyrique en momenteel o.a.  met Florilegium Musicum. Ook remplaceerde zij regelmatig bij het Gelders Orkest en het Radio Kamerorkest. Zij volgde toneellessen en stemtraining en werkte mee aan diverse muziektheater- producties, waaronder voorstellingen met Ramses Shaffy. Op het gebied van lesgeven is zij zich in de loop der jaren steeds meer gaan toeleggen op orkestdirectie en ensemblecoaching, bijv. bij Globe te Hilversum, en Huismuziek.