233080 - Balkanbeats
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor strijkers, hout- en koperblazers, gitaristen, accordeonisten, percussionisten en een pianist.
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 maart 2023 t/m 19 maart 2023
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Ines Leijen
Prijs Derden: € 270,00 / Leden: € 250,00 / T/m 30 jaar: € 125,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers19
Uiterste inschrijfdatum16 maart 2023   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In deze cursus spelen we swingende dansmuziek uit Oost-Europa. Deze ‘balkanbeats’ zijn gebaseerd op traditionele muziek en lokale koperklanken in combinatie met een stevige ritmesectie en de nodige melancholie.  Ook humor en vreemde geluidseffecten behoren tot de ingrediënten. De docent kiest nieuw repertoire uit voor deze workshop, zodat cursisten die eerder aan haar workshops meededen iets nieuws hebben om hun tanden in te zetten. Er is veel ruimte om te (leren) improviseren. Het orkest kan bestaan uit strijkers, hout- en koperblazers, gitaristen, accordeonisten, percussionisten en een pianist. Naar keuze kun je spelen van bladmuziek of van akkoordschema’s. Het Romakoor zal enkele liederen meezingen. Dat levert gegarandeerd een spetterende uitvoering op!

Over de Music Mix weekenden:
Deze bijzondere weekenden hebben een speciaal plaatsje in ons hart en in dat van honderden cursisten. Het doel van Music Mix is tweeledig: verdieping creëren in een bepaald repertoire en verschillende genres bij elkaar brengen... meer informatie

Reacties van cursisten

'Alleen maar lof. Ines deed het als begeleider en als dirigent heel goed'.
"Prima docent! Prettig, hoog tempo'.

balkan_muzikleri Balkan
Ines Leijen

Ines Leijen studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en is multi-instrumentalist, ze speelt gitaar, basgitaar, piano, saxofoon, percussie, en is koordirigent en ensemblescoach. Zij specialiseerde zich in Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese wereldmuziek.  Voor haar leerlingen richtte ze het saxofoonorkest Tutti Saxi op. Daarna was zij initiatiefnemer van nog veel meer ensembles en koren, waaronder Sophie’s Voice, Waar het asfalt ophoudt, Furore en Parnassos huisorkest en de  band Conjunto para ti en Tylynka. Voor de salsaband Conjunto para ti maakte zij veel arrangementen en raakte daar bedreven in, dit resulteerde in muziek voor theater en voor arrangementen en composities voor haar koren en andere ensembles. Ines gaf workshops voor zangers en instrumentalisten, in o.a. jazz, theatermuziek, instant composing en improvisatie voor o.a. Buitenkunst en Stichting Jazz Nederland. Ze organiseert ook koorreizen, met o.a. de Utrecht Travel Singers naar diverse Oost-Europese landen. Klik hier voor meer informatie.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN

Ritmische scholing en een introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek door Michael de Miranda in drie videolessen van een uur. Bij elke les krijg je een bladmuziekbijlage. Deze lessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde spelers interessant. Les 1: Ritmische basiskennis en Cubaanse ritmesles 2: 6/8 en 12/8 maatsoortenles 3: Braziliaanse ritmes.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! Bekijk de teaser... lees meer