Cursus


223071 - Cajón
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor iedereen
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Data 19 maart 2022 t/m 20 maart 2022
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Jochen Hachgenei
Prijs Derden: € 260,00 / Leden: € 240,00 / T/m 30 jaar: € 120,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting wordt gegeven op het tweede weekend. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum19 december 2021   Schrijf je in voor deze cursus

Speel je al cajón, of heb je al langer de wens meer te leren over, en te spelen op, deze mooie Spaanse houten kist? Dan is deze workshop wat voor jou!  Zowel beginners met een goed ritmegevoel als ook percussionisten, die al met de cajón bezig zijn , maar hun vaardigheden en kennis verder willen ontwikkelen zijn hier op de juiste plek. De workshop begint met de basistechniek op de cajón. De oorsprong van de cajón ligt in Peru en van daaruit kwam dit instrument naar Spanje,  waar we het vooral kennen in de flamenco muziek. We leren dan ook eerst een paar Peruaanse ritmes om vervolgens naar de Flamenco te gaan. Uiteindelijk kijken we hoe je de cajón in andere muziekstijlen kan gebruiken, zoals in de pop- en Latinmuziek... meer informatie

Reacties van cursisten

'De docent liet ons gedisciplineerd met hier en daar een aanwijzing of correctie in korte tijd muziek maken'.
'Leuk , niet te moeilijk,wel genoeg ritmes door elkaar om er toch echt iets leuks van te maken'.

Jochen Hachgenei1 Sfeerfoto (16)
Jochen Hachgenei

Jochen Hachgenei is geboren in München en kwam in 1989 naar Nederland om Latijns-Amerikaanse percussie te studeren aan de conservatoria in Hilversum en Rotterdam. Sinds 1995 werkt hij als percussiedocent bij Het Muziekpakhuis, waar hij 10 jaar lang de salsa workshopbands leidde. Momenteel geeft hij voornamelijk percussieles in kleinere groepen aan volwassenen en daarnaast aan kinderen gecombineerd percussie- en drumles. Sinds enkele jaren geeft Jochen ook ‘s zomers intensieve en succesvolle percussieworkshops van een week in Noord-Frankrijk.  Als uitvoerend musicus heeft Jochen in diverse Latijns-Amerikaanse (salsa)bands gespeeld, zoals ChaCharanga, Salsa de Amsterdam, Jazmín y las Siete Potencias, Grupo Támicos en Son Así. Daarnaast leidde hij van 2009 tot 2018 zijn eigen project Latin Adventure. Momenteel speelt hij in de traditioneel Cubaanse Tipica Trova, het Nederlandstalige trio Café Wehmut en het instrumentale marimba trio Strapatsky Ensemble. Hij maakte meerdere cd-opnamen.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: