209320 - Het bouwen van een akoestische gitaar
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor Ervaring met houtbewerking en instrumentenbouw is niet noodzakelijk, maar handigheid in houtbewerking en tijd en doorzettingsvermogen zijn wel vereist.
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Tijd (-en) 10.00 uur tot 17.00 uur
Locatie Houtclub Ede, Ede
Docent(-en) Francesco Leicher, Jan van Cappelle, Maarten Borstrok
Prijs Derden: € 570,00 / Leden: € 470,00 / T/m 30 jaar: € 235,00
N.B.: Cursusprijs is exclusief materialen. Ben je 30 jaar of jonger ÈN lid van Bouwerskontakt? Dan krijg je 50% korting op de ledenprijs. Korting wordt toegekend na toezending (per e-mail of post) van een identiteitsbewijs met geboortedatum. De korting geldt als je op het moment van inschrijven 30 of jonger bent.
Max. aantal deelnemers15
Uiterste inschrijfdatum11 december 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Vanaf september kan de cursus weer worden voortgezet, nadat vanwege het coronavirus de cursusdagen vanaf maart waren afgelast.
In januari 2020 begint de nieuwe cursus, 10 lesdagen van januari tot december (instromen tijdens het cursusjaar is ook mogelijk). De laatste lesdag is tevens een introductiedag voor deelnemers aan de volgende cursus die in januari 2021 begint.

Onder begeleiding van drie docenten werk je intensief aan de bouw van een klassieke, flamenco, Panormo (romantische) of steelstring gitaar. Het instrument wordt op traditionele manier gemaakt met behulp van handgereedschap en zelfgemaakte mallen. Tijdens de lessen is het ontwikkelen van je vaardigheden een belangrijk doel. Ervaring is niet noodzakelijk, handigheid in houtbewerking, tijd en doorzettingsvermogen wel. Je kunt rekenen op gemiddeld twintig tot vijfentwintig uur huiswerk per les. We bouwen aan de hand van een gedetailleerde bouwtekening en een cursusbeschrijving... meer informatie

IMG_3100-luit-bovenblad-ribben IMG_0513-gitaar-binnenkant
Francesco Leicher

Francesco Leicher studeerde akoestische gitaarbouw in België en elektrische gitaarbouw in Engeland en is sinds 2003 een van de docenten gitaarbouw bij Bouwerskontakt. Hij heeft een eigen gitaarbouwatelier en zijn klanten zijn professionele en semiprofessionele gitaristen en gitaarverzamelaars. Vanaf zijn veertiende speelt Francesco gitaar en hij treedt zo nu en dan op in amateurbandjes in Arnhem en omstreken. Hij is dol op nieuwe dingen creëren en vindt het meest intrigerende aan muziek maken en instrumenten bouwen dat er altijd een stap verder gezet kan worden. Bij het geven van de cursussen vindt hij het belangrijk dat deelnemers zich verder ontwikkelen, want kennis en vaardigheid gaan een heel leven mee.

Bouwcursus ja