Cursus


193290 - Blazersensemble
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats of extra cursus.
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor dwarsfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, fagottisten en hoornisten.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 07 december 2019 t/m 08 december 2019
Tijd (-en) Start zaterdag 10.00 uur, einde zondag 17.00 uur
Locatie De Glind, De Glind
Docent(-en) Ingrid Slangen, Francien Post
Prijs Derden: € 270,00 / Leden: € 250,00 / T/m 30 jaar: € 125,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 10,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum05 december 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Samen muziek maken in een kwintet met vijf verschillende houtblaasinstrumenten levert een rijkdom aan kleuren. Het vraagt om samenwerken en goed naar elkaar luisteren. Het is de kunst om elkaars rol te onderkennen! Het samen onderzoeken, ontdekken en afspraken maken, zorgt voor een gezamenlijke interpretatie en dat maakt samen musiceren uniek. Hierbij is vooral belangrijk: lekker durven en doen!
Dit jaar werken we in de kwintetbezetting aan het Blaaskwintet in g-klein van Paul Taffanel; een relatief lang repertoirestuk waarvoor je een goede conditie nodig hebt. Voor de dixtuorbezetting hebben we juist gekozen voor een aantal kortere stukken die erg de moeite waard zijn, maar die te kort zijn voor een heel weekend... meer informatie

Reacties van cursisten

'De docenten vulden elkaar mooi aan, een goed koppel!'

'Uitdagend om mensen van verschillend niveau goed te laten samenspelen, dat ging prima'.

hoornist en fagottist
Ingrid Slangen

Ingrid Slangen is een veelzijdig klarinettist, ensemblecoach en creatief procesbegeleider. De verbinding tussen mens en muziek staat centraal in haar werk. Na haar opleiding tot muziektherapeut studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich toelegde op het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Daarnaast dirigeerde ze opleidingsorkesten en initieerde en ontwikkelde ze diverse samenspeelprojecten. Met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam heeft ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden verder verrijkt. Lange tijd werkte ze naast haar klarinet- en ensemblecoachpraktijk als muziek- en CKV-docent aan een middelbare school. Daar heeft ze haar pedagogische en didactische kwaliteiten ingezet om diverse muzikale projecten te realiseren. Als uitvoerend musicus is Ingrid Slangen actief in diverse kamermuziekensembles. Ze valt regelmatig in als dirigent en repetitor bij uiteenlopende orkesten en ensembles en bij Huismuziek. Haar enthousiasme en passie voor muziek past ze graag toe in creatieve muzikale uitdagingen.

Francien Post

Francien Post studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Abbie de Quant (Aantekening Orkestspel bij Emile Biessen). In 1990 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus, een jaar later het Solistendiploma, waarna ze haar studie afrondde met een Aantekening Kamermuziek. Al sinds haar opleiding speelt Francien Post in diverse kamermuziekensembles. Daarnaast is ze regelmatig als soliste betrokken bij diverse uitvoeringen. Ze treedt in duoformatie op met harpiste Judith Jamin en pianiste Corien van den Berg. Met haar en cellist Sander Westphal vormt ze sinds enkele jaren Trioforte. Francien heeft 2 cd’s opgenomen: in 2012 de cd European Tour (fluit en kerkorgel) en een jaar later de cd VIBES!, een live-registratie van een concert met Judith Jamin. Als docente heeft ze sinds 1996 in haar woonplaats Amersfoort een privélespraktijk, waarin ze lesgeeft aan zowel kinderen als volwassen, beginners en gevorderden. Veel van haar leerlingen zijn actief in kamermuziekensembles en symfonie-orkesten. Een aantal leerlingen wint geregeld prijzen op diverse concoursen. Samen met Corien en Judith is ze een van de oprichters van Muziek opMaat Amersfoort, een samenwerkingsverband van gedreven en inspirerende muziekdocenten.  Daarnaast verzorgt Francien Post diverse workshops, jureert ze bij fluitconcoursen en werkt ze als kamermuziek coach. Ook gaf ze voor de Nederlandse Fluit Academie van Emily Beynon, solo fluitiste bij het Concertgebouw Orkest, les aan talentvolle kinderen tot 12 jaar.