193260 - Ierse muziek op z'n Iers   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor violisten, blokfluitisten, tin whistle-spelers (D), low whistle-spelers (D), dwarsfluitisten (klassiek of Iers), accordeonisten en maximaal 1 pianist.
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Annemarie de Bie
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30

Ierse muziek op z’n Iers uitvoeren; hoe doe je dat? Deze workshop doet een boekje open over de verschillende manieren waarop traditionele Ierse dansmuziek gespeeld kan worden. Je ontdekt welke wereld er verscholen ligt achter de noten die de bladmuziek voorschrijft. We verkennen de technieken voor viool, (Ierse) dwarsfluit en accordeon, die de Ierse muziek maken tot wat die is. Deze technieken hebben alles te maken met alternatieve timing en variatie maken binnen het karakter van een tune (melodie), maar ook met allerlei karakteristieke versieringen zoals de roll (die het best te vergelijken is met de klassieke “dubbelslag”); de cut (een voorslag); de cran ( een vorm van versieren op de laagste toon van de tin whistle en de flute); de tap (een versieringsnoot onder de hoofdnoot met percussieachtig effect); de thrill (triller) en de slide (vorm van glissando). De bladmuziek brengt ons aan de hand van bovengenoemde technieken uit de Ierse traditie naar springlevende, altijd veranderende muziek! Waan je even in Ierland, waar muziek met het leven vervlochten is! Klik hier voor de link het evenement van de cursus op Facebook... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Annemarie is lekker energiek en houdt de vaart erin. Ze heeft heel veel te vertellen en doet dat met zwier.’ ‘Ik vond Annemieke een inspirerende docent die op een enthousiaste manier les gaf.’ ‘Super, enthousiast en inspirerend.’ ‘Heel goed en geweldig voorbereid. Goede uitleg over Keltische muzieknotatie en mogelijkheden. Goede begeleiding en aandacht voor de cursisten.’

iotheek welsh
Annemarie de Bie

Annemarie de Bie is thuis in de Keltische volksmuziek van Ierland en Schotland. Ze is zangeres, fluitist en percussionist en speelt al jarenlang solo en in de formatie Fling en ging met deze band 7 jaar lang langs theaters, festivals en kerkjes in heel Nederland, Duitsland en België. Deze ervaring gecombineerd met veel reizen naar Ierland maken dat Annemarie kan putten uit een schat aan muzikale informatie die ze graag overbrengt aan anderen. Dit doet zij in workshops en privélessen. Annemarie is bekend van workshops zang, samenspel en Ierse trommel bij Huismuziek, Stichting Volksmuziek Nederland en al 13 jaar op Texel voor Iers op Texel. Kijk voor informatie op haar website.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: