193250 - Taraf, Roemeens en Hongaars zigeunerorkest
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor
Alle instrumentalisten zijn welkom. Er is plaats voor 1 pianist die bereid is een eigen elektrische piano mee te nemen... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 november 2019 t/m 17 november 2019
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Anneke Frankenberg
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 210,00 / T/m 30 jaar: € 105,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Lees s.v.p. de toelichting bij de locatie. N.B. Als je in seizoen 2019-20 meedoet aan twee Music Mix weekends dan krijg je 20 euro korting. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken. De korting kennen wij na inschrijving toe. Je ontvangt daarvan een bevestiging.
Max. aantal deelnemers30
Uiterste inschrijfdatum14 november 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

ALLEEN NOG PLAATS VOOR GEVORDERDE SPELERS!
Wereldberoemd zijn ze: de Taraf de Haïdouks. Lautari (zigeunermuzikanten) uit Clejani in Roemenië, die hun orkest (taraf) hebben vernoemd naar de plaatselijke Robin Hoods. Nog altijd klinkt hun muziek even puur en herkenbaar. Het woord lautari is afgeleid van lauta: het Roemeense woord voor luit. In de loop van de tijd is de betekenis ervan uitgebreid naar spelers en zangers van traditionele muziek in het algemeen, ongeacht het instrument dat zij bespelen. Lautari maken muziek bij sociale gelegenheden op het platteland, vooral bij huwelijksvieringen, die wel een heel weekend kunnen duren. In deze workshop spelen we muziek van zigeuners uit Hongarije, Roemenië en Transsylvanië. Geweldige muziek: melancholiek en meeslepend, soms virtuoos en snel, soms langzaam (vooral ’s avonds heel laat…) en vaak ook dansbaar.  Samenspelen, plezier en haalbaarheid staan voorop... meer informatie

Reacties van cursisten

‘Anneke is heel goed en zet er een flink tempo in’

‘Super, veel kennis, veel humor.’

‘De docent vond ik erg bekwaam en prettig. Ze gaf duidelijke praktische adviezen.’

 

Frankenberg, Anneke, foto Frans Eppink
Anneke Frankenberg

Anneke Frankenberg is violiste in het Charivari trio (Zuid-Amerikaanse en Oost-Europese muziek). Zij speelt Joodse muziek met zangeres en theatermaakster Anouk Dorfmann en Franse chansons met zanger Ronald Naar. Ze speelde jarenlang muziek uit Transsylvanië in het strijkkwartet Csókolom, heeft veel ervaring met Cubaanse charanga o.a in The European Danzón Orchestra, speelde Mexicaanse mariachi in Mariachi Tierra Caliente, en Los Mezcales, en Mexicaanse folklore met Chaneque. Als klassiek violiste maakt ze deel uit van het Nederlands Begeleidingsorkest. Ze maakte tournees naar Cuba, Mexico, Ecuador, de V.S. en Australië, is te horen op diverse CD’s, leidt wereldmuziekensembles, geeft vioolles, doet muziekprojecten op basisscholen en is een veelgevraagd workshopdocente voor vele organisaties. Elke paar jaar is Anneke organisator van het Charivari Wereldmuziek Festival, waarbij prachtige concerten, workshops en ontmoetingen tussen amateurs en professionals samenvallen. Voor Het Gelders Orkest deed ze enkele projecten met amateur-orkesten en professionals als Robby Lakatos (zigeunermuziek) en Carel Kraayenhof (tango). Kijk voor meer informatie op haar website.