204030 - Pianosamenspel
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor pianisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 13 juni 2020
Tijd (-en) 10.30-16.30 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Petra Polman
Prijs Derden: € 105,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers8
Uiterste inschrijfdatum11 juni 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Is samen muziek maken op vier piano’s iets waarvan je als amateurpianist alleen maar kunt dromen? Nee hoor, het gebeurt echt in deze workshop. Petra Polman heeft de cursus voortgezet die Caecilia Andriessen (1931-2019) ruim 25 jaar bij Huismuziek heeft gegeven. Zij heeft met grote belangstelling haar pianosamenspelcursus enkele malen bijgewoond. Caecilia Andriessen maakte veel bewerkingen van muziek van Bach tot nu, die op deze cursus zullen worden gebruikt. We spelen met z’n achten op vier piano’s. Het samenspel staat centraal! Daarnaast is er op de dag zelf ook tijd voor het van blad spelen van minder moeilijk repertoire. Een indicatie voor het niveau zijn de Inventionen van Bach of sonates van Haydn. Voorbereiding noodzakelijk.

Deze cursus is verplaatst, oorspronkelijke datum 25 april 2020.

 

 

age
Petra Polman

Petra Polman behaalde haar diploma met hoofdvak piano aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem, waar zij studeerde bij Arthur Hartong en Marjès Benoist. Ze vervolgde haar pianostudie bij Sepp Grotenhuis. Daarnaast volgde masterclasses en workshops bij o.a. Marietta Petkova, Louis Andriessen, Karl-Heinz Kämmerling en een liedbegeleidingscursus bij Tan Crone.
Met een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds zette ze haar studie voort in de Verenigde Staten bij Falko Steinbach en Pamela Pyle aan de University of New Mexico, waar ze met onderscheiding afstudeerde als Master of Music in Piano Performance. Ook kreeg zij een masterclass van Vladimir Ashkenazy.
Petra treedt regelmatig op in binnen- en buitenland, zowel als soliste als in ensembleverband en werkte mee aan diverse radio- en tv-uitzendingen. Met 21 pianisten deed ze mee aan een pianoproject van Ben Daeter over de toekomst van het klassieke pianorecital. In Spanje gaf ze een lezing en een concert op een internationaal symposium voor musicologen. Petra heeft een lespraktijk voor volwassenen en kinderen in Deventer en Apeldoorn. In 2017 kwam haar boekje ‘Waar gaan we vandaag pianoën, juf?’ uit.