204161 - Strijkkwartetdag
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor strijkers
Niveau ♪ t/m ♪♪♪
Datum 25 september 2020
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie De Kom, Nieuwegein
Docent(-en) Miranda Rademaker
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers16
Uiterste inschrijfdatum24 september 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Strijkkwartet spelen is misschien wel de ultieme vorm van musiceren!
Als je nog betrekkelijk kort een strijkinstrument speelt, kijk je waarschijnlijk reikhalzend uit naar het moment dat je kunt gaan samenspelen. Als je al ervaring met kwartetspelen hebt, zoek je wellicht naar coaching of tips om als kwartet verder te komen. De strijkkwartetdagen die door docente Miranda Rademaker worden gegeven, staan open voor individuele spelers en bestaande strijkkwartetten. De cursus is een mooi vervolg op de cursus strijkkwartet van vorig jaar!
Iedere cursusdag beginnen we met de hele groep (bestaande uit twaalf tot zestien strijkers), met een stuk dat thuis voorbereid is. Dat stuk zal makkelijker maar ook moeilijker partijen bevatten. Er wordt vooral aandacht besteed aan samenspel en de vaardigheden die nodig zijn voor het spelen van kamermuziek.
Na de koffiepauze kunnen bestaande kwartetten zich presenteren met een door hen zelf gekozen en ingestudeerd werk... meer informatie

Reacties van cursisten

'Geweldige docent! Aanpak met grote deskundigheid, muzikaliteit en humor!'
'Aardig, kundig, inspirerend, veilig.'
'Leuk, gezellig, creëerde goede sfeer, ervaren, vond onmiddellijk de 'pijnpunten' en kon dan goed aangeven hoe die te verhelpen, zowel individueel als per kwartet.'

strijkkwartet concert
Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd ze aangenomen op de jongtalentafdeling en kreeg ze vioolles van Qui van Woerdekom. Ze vervolgde haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij onder meer Vakir. Miranda werkt graag met amateurmusici die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: