Cursus


15405 - In C   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor pianisten, toetsenisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 31 januari 2015
Tijd (-en) cursus 10.00-17.00 uur. Daarna diner en aansluitend concert tot 22.00 uur.
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Jeroen van Veen
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 165,00 / Leden: € 150,00 / T/m 30 jaar: € 75,00
N.B.: Prijs is inclusief lunch en diner!
Max. aantal deelnemers45
Uiterste inschrijfdatum31 oktober 2014   

Jeroen van Veen is medeoprichter van het Piano Ensemble, een collectief van pianisten dat het voltallige werk voor vier of meer piano’s van Simeon ten Holt, Steve Reich en andere componisten heeft opgenomen. In de cursus werken we aan het oerminimalistische en spectaculaire In C van Terry Riley. Dit stuk bestaat uit 54 cellen die herhaald worden en in elke combinatie van instrumenten kan worden uitgevoerd. Dit keer spelen we het op zoveel mogelijk piano’s, elektrische piano’s en keyboards. In één dag studeren we het stuk in en in de avond voeren we het uit. Naast In C spelen we ook een eigen werk van Jeroen, dat hij speciaal voor de cursus schrijft. Ter voorbereiding krijg je de bladmuziek toegestuurd... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over Jeroen van Veen in 2013:

Uitstekende docent met ondersteuning naar ieder die dat nodig had.

Piano toetsen close
Jeroen van Veen

Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg en Max Pommer en werkte mee aan diverse festivals. Ook speelde Van Veen pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Rusland. Naast pianist is Van Veen ook regelmatig Jurylid van divers concoursen zoals: The Murray Dranoff in de V.S., Steinwayconcours en het International Studenten Pianoconcours. Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het Piano Ensemble. Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Pop Muziek. Recente werken zijn de 24 minimal preludes die hij schreef van 1999 tot 2006. Deze verschenen integraal op de Cd box Minimal Piano Collection.

Tegenwoordig is Jeroen van Veen directeur van Van Veen Productions, voorzitter van de Simeon ten Holt Foundation, Stichting Piano Mania, artistiek directeur van diverse muziekfestivals in Culemborg, Utrecht, Veldhoven en Miami. Inmiddels heeft Van Veen meer dan 65 Cd's opgenomen voor diverse labels: Mirasound, Koch, Naxos, Brillant Classics en zijn eigen label PIANO. Opname locaties variëren van Abbey Road Studios tot kerken en concertzalen.
De New York Times omschreef zijn cd o.l.v. Robert Craft met o.a. Les Noces "the best recording ever". In 2009 kreeg Jeroen een 10 voor de uitvoering en een 10 voor de artistieke kwaliteit van de cd Complete werken piano vierhandig van Erik Satie in de ClassicsToday.com
Sinds 2004 is Jeroen 'Director of Artistic Development" voor de International Murray Dranoff Two Piano Foundation die gehuisvest is in Miami, V.S. Voor meer informatie, kijk op de website van Jeroen van Veen, de Simeon ten Holt Foundation en Pianoduo.