Cursus


15510b - Canto Ostinato voor beginners   GEANNULEERD
Soort cursus Bijzondere cursussen
Bestemd voor pianisten
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Tijd (-en) De introductiemiddag 7 maart start om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Je bent welkom vanaf 13.30 uur.
De cursusdag 11 april start om 10.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Jeroen van Veen
Prijs
(onder voorbehoud van prijsstijgingen, zie alg. voorwaarden)
Derden: € 205,00 / Leden: € 185,00 / T/m 30 jaar: € 92,50
N.B.: Prijs is inclusief een lunch op 11 april.
Max. aantal deelnemers36
Uiterste inschrijfdatum07 december 2014   

Het minimalistische en hypnotiserende stuk beluisteren is al een hele ervaring maar hoe zou het zijn om het zelf te spelen, en dan met vier piano's? De Nederlandse componist Simeon ten Holt schreef zijn Canto Ostinato voor meerdere toetsinstrumenten tussen 1976 en 1979. De partituur bestaat uit een aantal lagen en kan door twee of meer pianisten worden uitgevoerd. Pianist en componist Jeroen van Veen is een groot pleitbezorger van deze muziek in binnen- en buitenland en speelt al jaren de muziek van Ten Holt. Daarnaast nam hij 65 cd's op.

Deze tweedaagse cursus begint met een introductiemiddag op 7 maart 2014. Op die middag legt de docent uit hoe het stuk in elkaar zit en hoe je het instuderen het beste kunt aanpakken. Het niveau wat je moet hebben voor deze cursus is Nocturnes van Chopin (opus 9) en het kunnen lezen van 5 mollen(bes klein)! Samenspelervaring is gewenst maar niet noodzakelijk... meer informatie

Reacties van cursisten

Cursisten over Jeroen van Veen in 2013:

Uitstekende docent met ondersteuning naar ieder die dat nodig had.

CantoMuzyQ042
Jeroen van Veen

Jeroen van Veen (1969) volgde zijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium waar hij in 1993 afstudeerde bij Alwin Bär en Hakon Austbö. Ook volgde hij diverse masterclasses bij Claude Helffer, Hans-Peter en Volker Stenzl en Roberto Szidon. Jeroen speelde als solist met orkest o.l.v. Howard Williams, Peter Eötvös, Robert Craft, Neil Stulberg en Max Pommer en werkte mee aan diverse festivals. Ook speelde Van Veen pianorecitals en concerten in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Rusland. Naast pianist is Van Veen ook regelmatig Jurylid van divers concoursen zoals: The Murray Dranoff in de V.S., Steinwayconcours en het International Studenten Pianoconcours. Als pianist en initiator is hij onderdeel van Pianoduo Van Veen, Pianoduo Sandra & Jeroen, International Piano Quartet en het Piano Ensemble. Als componist/arrangeur maakt Van Veen gebruik van elektronische muziek is sterk geïnspireerd door minimal music met crossovers naar Jazz, Blues, Soundscape, AvantGarde, Techno, Trance en Pop Muziek. Recente werken zijn de 24 minimal preludes die hij schreef van 1999 tot 2006. Deze verschenen integraal op de Cd box Minimal Piano Collection.

Tegenwoordig is Jeroen van Veen directeur van Van Veen Productions, voorzitter van de Simeon ten Holt Foundation, Stichting Piano Mania, artistiek directeur van diverse muziekfestivals in Culemborg, Utrecht, Veldhoven en Miami. Inmiddels heeft Van Veen meer dan 65 Cd's opgenomen voor diverse labels: Mirasound, Koch, Naxos, Brillant Classics en zijn eigen label PIANO. Opname locaties variëren van Abbey Road Studios tot kerken en concertzalen.
De New York Times omschreef zijn cd o.l.v. Robert Craft met o.a. Les Noces "the best recording ever". In 2009 kreeg Jeroen een 10 voor de uitvoering en een 10 voor de artistieke kwaliteit van de cd Complete werken piano vierhandig van Erik Satie in de ClassicsToday.com
Sinds 2004 is Jeroen 'Director of Artistic Development" voor de International Murray Dranoff Two Piano Foundation die gehuisvest is in Miami, V.S. Voor meer informatie, kijk op de website van Jeroen van Veen, de Simeon ten Holt Foundation en Pianoduo.