11304 - Dwarsfluitweekend in samenwerking met Flutonicon
Soort cursus
Bestemd voor Dwarsfluitisten (ook piccolo, altfluit, basfluit).
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 26 maart 2011 t/m 27 maart 2011
Tijd (-en) zaterdag 10.00-22.00 uur, zondag 10.00-17.00 uur.
Locatie Kulturhaus, Kalkar-Wissel
Docent(-en) Robert Pot
Prijs Derden: € 230,00 / Leden: € 200,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 20,00
N.B.: De cursusprijs van € 200,00 geldt ook voor leden van Flutonicon. Geeft dit aan onder opmerkingen op het inschrijfformulier. Huismuziek kent de korting toe. De eenpersoonskamer is in een bed & breakfast vlakbij. Toeslag € 35,00. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Max. aantal deelnemers40
Uiterste inschrijfdatum24 maart 2011   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Het dwarsfluitweekend heeft als thema ’Fluitorkest en Samenspel‘, samenspel is plezier beleven. Maar lukt het ons ook om het goed te laten klinken? Tips voor onder andere klankkleur, dynamiek, ritmisch samenspel en intonatie zorgen ervoor, dat we aan het einde van dit dwarsfluitweekend als één ensemble klinken.

Orkestspel wisselen we af met enkele doelgerichte workshops voor de dwarsfluit om je (orkest)spel te verbeteren. Workshops voor behendig spel op piccolo en basfluit verrijken het cursusprogramma. We spelen vier orkeststukken uit de barok en de romantiek en twee latere werken in gematigd modern idioom.

Reacties van cursisten
Deelnemers van deze cursus in 2010 over docent Robert Pot: "Robert Pot is een geweldige docent". "Ik vond het erg prettig dat hij goed kon uitleggen hoe je een techniek voor elkaar moet krijgen". "Erg deskundig, duidelijke uitleg".
flautisti flauto
Robert Pot
Robert Pot studeerde fluit bij Thies Roorda en Koos Verheul in Amsterdam en Leiden. Sinds 2003 geeft hij in Zuid-Duitsland les. Zijn analyses van het fluitspel en zijn onconventionele manier van lesgeven maken hem tot een veelgevraagde docent voor (docenten)cursussen en workshopdagen in zowel Nederland als Duitsland. Tot zijn studenten behoren afgestudeerde fluitisten van beroemde professoren zoals William Bennett, Trevor Wye, Jean-Claude Gérard, Nikolaus Delius, Ulf-Dieter Schaaff, Klaus Schochow en Renate Greiss-Armin.