229360 - Het bouwen van een eenvoudig klavecimbel
Soort cursus Instrumentenbouwcursus
Bestemd voor
De cursus is bestemd voor wie wil kennismaken met alle facetten van het bouwen van een klavecimbel. Er zijn geen voorafgaande eisen betreffende ervaring of vaardigheden, maar een zekere vaardigheid op dit gebied helpt natuurlijk wel... meer informatie
Niveau ♪ t/m ♪♪♪♪
Tijd (-en) 10:30 - 17:00 uur
welkom vanaf 10.00 uur, start cursus om 10.30 uur
Locatie Houtclub Ede, Ede
Docent(-en) Rik van Pelt
Prijs Derden: € 520,00 / Leden: € 420,00 / T/m 30 jaar: € 210,00
N.B.: De cursusprijs is exclusief materiaal (ca. € 750,00) en bijdrage voor individuele begeleiding (€ 50,00 per dagdeel). Betaling in termijnen is mogelijk.
Max. aantal deelnemers8
Uiterste inschrijfdatum31 december 2022 10u00   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In tien sessies, verdeeld over tweeëneenhalf jaar, komen alle onderwerpen aan bod. In de cursus zal vooral gebruik gemaakt worden van de kennis en ervaring die binnen de Bouwgroep Toets & Snaar aanwezig is. Daarnaast worden op 5 cursusdagen experts uitgenodigd om een specifiek onderwerp te belichten. Het bouwen van een klavecimbel kost veel tijd en zal voor het grootste deel door de cursist thuis worden gedaan. Gedurende de bouw kunnen gereedschap en machines in Ede worden gebruikt, zowel op de cursusdagen (zaterdag) als op donderdagen.
Materiaalkosten (niet bij de cursusprijs inbegrepen) zijn afhankelijk van de houtsoorten die voor het instrument worden gekozen. Denk naast het benodigde hout ook aan een bouwplan, pennen en snaren. Reken op tenminste € 750 voor een eenvoudig klavecimbel.
Materialen worden zoveel mogelijk gezamenlijk ingekocht om kosten te besparen. De cursist kan zelf het te bouwen model kiezen, bij voorkeur echter een eenvoudig type, in ieder geval een enkel klavier... meer informatie

cembalobau01 klavecimbel Jef
Bouwcursus ja