233070 - Accordions around the world   GEANNULEERD
Soort cursus Wereldmuziek en Music Mix weekenden
Bestemd voor accordeonisten
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 18 maart 2023 t/m 19 maart 2023
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag 11.00 uur. Welkom vanaf 9.30 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Buitengoed Fredeshiem, Steenwijk-De Bult
Docent(-en) Bart Lelivelt
Prijs Derden: € 270,00 / Leden: € 250,00 / T/m 30 jaar: € 125,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension. Als je in een seizoen meedoet aan twee Music Mix weekends krijg je 20 euro korting op het tweede weekend. Vul in bij opmerkingen op het inschrijfformulier als je hiervan gebruik wilt maken.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum18 december 2022   

Accordeons hebben zich in de vorige eeuw in sneltreinvaart over de aardbol verspreid en daarbij de lokale muziek flink omgeploegd. Deze brutale nieuwkomer verving veel traditionele instrumenten en is nu onmisbaar in bijvoorbeeld Roemeense zigeunermuziek, Griekse rebétika, Joodse klezmer, texmex en cajun uit de Verenigde Staten, Argentijnse chamamé en Columbiaanse cumbia. In de workshop gaan we aan de slag met accordeonmuziek uit de hele wereld. Je leert onder andere nieuwe maatsoorten, slimme ritmes, exotische melodieën en zelfs (een beetje) improviseren. Wereldmuziek is makkelijk aan te passen aan de meest uiteenlopende niveaus en deze workshop is dan ook bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. We gaan met zo weinig mogelijk noten zo veel mogelijk muziek maken! Voorbereiding niet noodzakelijk.

Over de Music Mix weekenden:
Deze bijzondere weekenden hebben een speciaal plaatsje in ons hart en in dat van honderden cursisten. Het doel van Music Mix is tweeledig: verdieping creëren in een bepaald repertoire en verschillende genres bij elkaar brengen... meer informatie

accordion-elderly-man-music men-6679932_1280
Bart Lelivelt

Bart Lelivelt studeerde accordeon bij Miny Dekkers aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij speelt volksmuziek, geïmproviseerde en hedendaagse muziek met het onder andere Charivari trio, de Amsterdam Klezmer Band, Shura Lipovsky, Mehmet Polat, het Radio Filharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Asko|Schönberg Ensemble, het Nederlands Blazers Ensemble, Introdans en de Nationale Opera en was te horen op festivals in binnen- en buitenland. Voor meer informatie klik hier.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN Introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek VIDEOLESSEN

Ritmische scholing en een introductie in Zuid-Amerikaanse ritmiek door Michael de Miranda in drie videolessen van een uur. Bij elke les krijg je een bladmuziekbijlage. Deze lessen zijn voor zowel beginnende als gevorderde spelers interessant. Les 1: Ritmische basiskennis en Cubaanse ritmesles 2: 6/8 en 12/8 maatsoortenles 3: Braziliaanse ritmes.Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Het is niet live! Bekijk de teaser... lees meer