224190 - Traverso voor fluitisten
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Instrumentaal
Bestemd voor dwarsfluitisten, blokfluitisten en traversospelers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 05 november 2022
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Thomas Sargeaunt
Prijs Derden: € 105,00 / Leden: € 95,00 / T/m 30 jaar: € 47,50
N.B.: De prijs is inclusief koffie/thee en lunch
Max. aantal deelnemers13
Uiterste inschrijfdatum03 november 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Deze cursus is een mooie kans voor fluitisten en blokfluitisten die een traverso willen uitproberen. De barokfluit of traverso ontstond in de tweede helft van de zeventiende eeuw en werd al snel een populair instrument onder amateurs, professionals en zelfs in koninklijke kringen. Barokcomponisten als J.S. Bach en Händel componeerden virtuoze muziek voor de traverso.
Fluitist en traversobouwer Tom Sargeaunt vertelt tijdens de cursus over speeltechnieken, stijl, repertoire en versieringen op de traverso. Samen kijken we hoe fluitbouwers in heel Europa verschillende kwaliteiten in hun instrumenten naar voren haalden en hoe dit composities beïnvloedde en stijlkenmerken tot uiting bracht.
We gaan ook samenspelen op meerdere traverso’s! De docent zorgt voor partijen die passen bij ieders niveau. Voorafgaand aan de cursus inventariseren we wat ieders wensen en ervaring zijn. Wie al traverso speelt is ook van harte welkom om deel te nemen en zijn of haar vaardigheden verder te ontwikkelen... meer informatie

NTII_UPH_446661-001 traverso
Thomas Sargeaunt

Tom Sargeaunt begon fluit te spelen toen hij acht jaar was en kreeg informele lessen van zijn vader. Later ging hij fluit studeren aan de Royal Academy of Music in Londen bij William Bennett. Hij heeft een passie voor houten fluiten en vooral voor houten instrumenten maken. In 2019 verhuisde hij van Engeland naar Nederland, waar hij een atelier heeft voor het bouwen van kopieën van historische fluiten. Hij maakt ook houten mondstukken voor fluiten en hij restaureert antieke instrumenten. In Nederland treedt hij nu regelmatig op met het Phion (voorheen Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten) en sinds kort met Amsterdam Sinfonietta.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant:
De geschiedenis van de sonate VIDEOLESSEN De geschiedenis van de sonate VIDEOLESSEN

De Geschiedenis van de sonate in 5 videolessen van anderhalf uur. Docent Erik Visser belicht de sonate door de eeuwen heen vanuit een historisch perspectief.Bij elke les krijg je: - een lijst met muziekfragmenten (op YouTube en op Spotify) met toelichting en een muziektermenlijst - bladmuziek van de geluidsfragmenten. Totaal meer dan 50 geluidsfragmenten met bladmuziek!Onze videolessen zijn professionele filmopnamen van lessen die je in je eigen tempo kunt volgen... lees meer