224110 - Samenspeldag Peer Gynt
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor instrumentalisten. ALLEEN NOG PLAATS VOOR EEN HOBOÏST, EEN VIOLIST, EEN DWARSFLUITIST EN EEN BLOKFLUITIST
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 30 januari 2022
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Ingrid Slangen
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers26
Uiterste inschrijfdatum28 januari 2022   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Wie kent er niet het pastorale Morgenstemming, het drama van Ases dood of de onstuimige dans van de trollenkoning uit Peer Gynt? Romantische muziek, doorspekt met elementen uit de Noorse volksmuziek, die Grieg in 1876 componeerde bij het gelijknamige toneelstuk van zijn landgenoot Hendrik Ibsen. Om deze zo beeldend geschreven muziek daadwerkelijk beeldend te laten klinken, moeten we al musicerend met elkaar in contact staan. Welke aspecten komen daarbij kijken? Hoe kan je als individuele musicus een bijdrage leveren aan het samenspel? Welke muzikale middelen kan je inzetten om de communicatie te verbeteren? Bij deze cursus gaan we een dag in een groot gemengd ensemble heerlijk muziek maken. Het ontsluiten van de geheimen van het samenspel levert absoluut een bijdrage aan het plezier van het muziek maken! Communiceren? Kom musiceren! Reis muzikaal mee door de Noorse fjorden met verhalen uit Peer Gynt. Voorbereiding noodzakelijk.

Reacties van cursisten

‘Ingrid is een uitstekend docente. Ze had zich zeer goed voorbereid en een prima te spelen arrangement gemaakt.’
‘Docent is inspirerend en geestdriftig. Kan ons met de muziek meenemen tot meer dan we dachten te kunnen.’
‘Heel prettig. Ze geeft heel veel informatie. Niet alleen op muziektechnisch gebied maar ook over het stuk zelf. Aandacht voor alle verschillende instrumentgroepen.’
‘Geweldig. Koesteren zo’n door de wol geverfde topdocent!’
‘Bijzonder talentvol en veelzijdig.... meer informatie

standard_compressed_Grieg Peer Gynt
Ingrid Slangen

Ingrid Slangen is een veelzijdig klarinettist, ensemblecoach en creatief procesbegeleider. De verbinding tussen mens en muziek staat centraal in haar werk. Na haar opleiding tot muziektherapeut studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich toelegde op het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Daarnaast dirigeerde ze opleidingsorkesten en initieerde en ontwikkelde ze diverse samenspelprojecten. Met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam heeft ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden verder verrijkt. Lange tijd werkte ze naast haar klarinet- en ensemblecoachpraktijk als muziek- en CKV-docent aan een middelbare school. Daar heeft ze haar pedagogische en didactische kwaliteiten ingezet om diverse muzikale projecten te realiseren. Als uitvoerend musicus is Ingrid Slangen actief in diverse kamermuziekensembles. Ze valt regelmatig in als dirigent en repetitor bij uiteenlopende orkesten en ensembles, o.a. bij Huismuziek. Haar enthousiasme en passie voor muziek past ze graag toe in creatieve muzikale uitdagingen.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: