204320 - Beethoven pianoconcert nr.3 met solist   GEANNULEERD
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor
Dwarsfluitisten, blokfluitisten, hoboïsten, klarinettisten, hoornisten, fagottisten, (alt)violisten, cellisten, contrabassisten en 1 pianist... meer informatie
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Datum 06 november 2020
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Patricia Verhagen, Christine Brandenburg
Prijs Derden: € 100,00 / Leden: € 90,00 / T/m 30 jaar: € 45,00
N.B.: Lunch is bij de prijs inbegrepen.
Max. aantal deelnemers28
Uiterste inschrijfdatum06 september 2020   

In 2020 is het tweehonderdvijftig jaar geleden dat Ludwig van Beethoven (1770-1827) werd geboren. Hieraan wordt wereldwijd aandacht geschonken. Ook bij Huismuziek kun je deelnemen aan een uniek Beethoven-project! 6 november 2020 zal geheel in het teken van deze grote componist staan.
Op het programma staan drie van de elf Mödlinger Tänze en de ‘Pastorale’ uit de Symfonie nr.6 van Beethoven. Hoogtepunt vormt het eerste deel, het ‘Allegro con brio’, uit het stormachtige Pianoconcert nr.3 in c-klein, dat een uitgebreide orkestintroductie heeft. Schubertiade-dirigente Christine Brandenburg maakte een uniek arrangement, waardoor ook niet-symfonische instrumenten als blokfluit en piano mee kunnen spelen. Pianiste Patricia Verhagen zal zich ’s middags bij het Huismuziek-ensemble voegen om de virtuoze solopartij voor haar rekening te nemen. Over solopartijen gesproken: Beethoven leverde dikwijls schier onleesbare partituren vol vegen en vlekken af voor een première... meer informatie

Reacties van cursisten

'Alle lof, goede muziekkeus, prima dirigente, ze  maakt er echt iets van'.
'Een geweldige docente die iedereen op een hoger peil weet te stuwen. Zeer veel geduld en heel erg aardig'.
'Ik vond Christine ontzettend leuk en professioneel zeer goed. Ze had een heel gestructureerd aanpak en wist met  engelengeduld en muzikale autoriteit de repetitie altijd op een leuke en lichte manier door te zetten en ze gaf iedereen persoonlijk aandacht'.
'Heel kundig en goede, duidelijke dirigente'.... meer informatie

Beethoven the man himself
Patricia Verhagen

Patricia Verhagen begon op 9-jarige leeftijd met pianospelen. Vier jaar later werd zij – na een sprankelende vertolking van de 1e Arabesque van Debussy – uitgenodigd om zich voor te bereiden op het conservatorium. Haar speciale band met de Franse pianomuziek dateert uit die tijd. Zij studeerde bij Edith Lateiner en Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na het behalen van haar solistendiploma volgde zij masterclasses bij onder meer Sandor Vegh en Vlado Perlemutter.
Patricia treedt op als soliste en speelde pianoconcerten van Bach, Mozart en Rachmaninoff met orkest. Daarnaast speelt zij veel in kamermuziekverband. Met het Kegelstatt Trio Amsterdam trad zij talloze malen op en nam zij een CD op met muziek van Bruch en Reinecke. Patricia concerteert verder regelmatig met strijkers uit het Koninklijk Concertgebouworkest zoals Daniël Esser, Junko Naito en Marleen Asberg. In dat kader speelde zij ook in de kamermuziekserie Vrienden van het Concertgebouworkest. Ze speelt regelmatig in het buitenland, toerde door India en Indonesië en deed ook Singapore aan. Zij concerteerde een aantal keren op de Nederlandse Antillen en voerde daar met veel succes het programma Wals en Tango: van ordinair naar populair uit. Zij is regelmatig op de radio te beluisteren o.a. vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw in Amsterdam en verscheen enige malen op TV. Zij heeft verschillende CD’s opgenomen met een speciaal thema (Wind en Water bij de Franse Impressionisten) of rondom een minderbekende componist (Pierre de Bréville). De flamenco-CD van Jacco Müller, waaraan Patricia haar medewerking verleende, is een goede illustratie van haar veelzijdigheid.

Christine Brandenburg

Christine Brandenburg kreeg haar eerste vioollessen van haar oom Gerard Mulder, violist in het Radio Filharmonisch Orkest. Vervolgens studeerde zij altviool en klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam. Als klarinettiste maakte zij jarenlang deel uit van het Kegelstatt Trio Amsterdam en gaf klarinet- en ensemblelessen op drie muziekscholen. Ook maakte zij daar muziektheater voorstellingen met kinderen. Met de altviool specialiseerde zij zich in barokmuziek, waarna zij in barokorkesten speelde als Concerto Köln en Les Talens Lyrique en momenteel o.a.  met Florilegium Musicum. Ook remplaceerde zij regelmatig bij het Gelders Orkest en het Radio Kamerorkest. Zij volgde toneellessen en stemtraining en werkte mee aan diverse muziektheater- producties, waaronder voorstellingen met Ramses Shaffy. Op het gebied van lesgeven is zij zich in de loop der jaren steeds meer gaan toeleggen op orkestdirectie en ensemblecoaching, bijv. bij Globe te Hilversum, en Huismuziek.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: