203141 - Tsjaikovski Souvenir de Florence
Deze cursus is volgeboekt. Schrijf je in voor de reservelijst voor kans op een plaats.
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor een violist, twee altviolisten, twee cellisten en een contrabassist.
Niveau ♪♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 21 november 2020 t/m 22 november 2020
Tijd (-en) zaterdag 10.00 – zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Miranda Rademaker
Prijs Derden: € 345,00 / Leden: € 325,00 / T/m 30 jaar: € 162,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 25,00
N.B.: De prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers6
Uiterste inschrijfdatum19 november 2020   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

“Het is verschrikkelijk hoe blij ik word van mijn eigen werk!”

Tsjaikovski over de fuga in het laatste deel van Souvenir de Florence.

Tijdens de koude, donkere novembermaand werken we heerlijk een weekend lang aan het zonnige Souvenir de Florence, strijksextet in d-klein, op.70 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893).
Dit sextet, aangevuld met een contrabas, is een van de hoogtepunten van het kamermuziekrepertoire. (Ver)gevorderde strijkers kunnen hun hart ophalen aan deze uitbundige compositie, die Russisch is tot in de haarvaten: warmbloedig, rijk van textuur en vol volkse melodieën.
Gek genoeg had de eerste versie van Souvenir de Florence weinig succes. Tijdens het herzien van de partituur schreef Tsjaikovski aan zijn broer Modest dat het componeren hem moeite kostte. Hij had het gevoel eigenlijk voor orkest te componeren, om vervolgens de partituur te moeten arrangeren voor zes strijkers… Tsjaikovski bedacht het adagio, een glorieus duet voor viool en cello, in Florence... meer informatie

Reacties van cursisten

'Alleen maar lof over de manier waarop zij het lesgeven en het spelen van de zware solopartij combineerde, en tegelijk een leuke sfeer in het geheel bracht.'
'Fantastisch, inspirerend, goede manier van studeren en een enorm gezellig mens!'
'Goede docent, enthousiast, stimulerend, het beste naar boven halend, grondig maar toch speels. Mooi resultaat!'

Florence Tschaikowski_(1840-1893)
Miranda Rademaker

Miranda Rademaker kreeg haar eerste vioollessen op 9-jarige leeftijd van Rita Holsheimer op de muziekschool in Rotterdam. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd ze aangenomen op de jongtalentafdeling en kreeg ze vioolles van Qui van Woerdekom. Ze vervolgde haar vioolstudie op hetzelfde conservatorium bij o.a Theodora Geraets en Vera Beths. Al tijdens haar studie bouwde ze aan een eigen lespraktijk; veel van haar leerlingen zijn inmiddels zelf beroepsmusicus geworden. Daarnaast speelde ze in diverse orkesten, o.a. Sinfonietta Amsterdam en Sinfonia Rotterdam. Gaandeweg ontdekte ze dat naast het lesgeven haar passie ligt bij kamermuziek. In 2009 werd Klassiek op Zuid opgericht waarin in allerlei formaties kamermuziek wordt gemaakt met vergevorderde amateurs en semi-professionals, met in totaal 30 concerten per jaar! Daarnaast coacht Miranda regelmatig ensembles bij onder meer Vakir. Miranda werkt graag met amateurmusici die pas op latere leeftijd voor het eerst een muziekinstrument gaan spelen. Sinds 2015 geeft ze in Rotterdam leiding aan een apart ensemble voor deze doelgroep. Ze werkt graag serieus in een fijne, harmonieuze sfeer, waarbij iedere speler, van welk niveau dan ook, optimaal tot zijn/haar recht komt.

Misschien vind je deze cursussen ook interessant: