191020 - Kamermuziekweek
Soort cursus Kamermuziek
Bestemd voor instrumentalisten en zangers
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪♪
Data 21 juli 2019 t/m 26 juli 2019
Tijd (-en) aankomst zondag vanaf 10.00 uur, aanvang cursus 11.00 uur, einde vrijdag 20.00 uur.
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Docent(-en) Dick Verhoef, Pauline Terlouw, Ingrid Slangen, Nelleke Scholten, Nino Khutsishvili
Prijs Derden: € 845,00 / Leden: € 785,00 / T/m 30 jaar: € 392,50
Toeslag éénpersoonskamer: € 65,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 100,00
N.B.: de prijs is inclusief volpension.
Max. aantal deelnemers70
Uiterste inschrijfdatum15 maart 2019   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

In samenwerking met: Kamermuziekcontact

Is kamermuziek je passie, dan moet je hier zijn! Kamermuziekcontact en Huismuziek organiseren twee kamermuziekcursussen in de zomer. We spelen klassieke muziek uit het klassieke, romantische en hedendaagse repertoire. Je kunt je opgeven als losse instrumentalist of als vast ensemble. Losse deelnemers spelen in twee verschillende ensembles en ook leden van vaste ensembles worden in een tweede ensemble ingedeeld. Elk ensemble repeteert twee keer per dag, één keer met docent en één keer zonder docent. De muziek krijg je ruim van tevoren toegestuurd, voorbereiding is noodzakelijk. ’s Avonds kun je zelf ad hoc ensembles samenstellen, waarvoor voldoende bladmuziek aanwezig is. Voorbereiding noodzakelijk.

Kennismakingsdag
Doe je voor de eerste keer mee met een kamermuziekweek, dan word je uitgenodigd voor een Kennismakingsdag. Deze dag vindt plaats op 2 maart 2019... meer informatie

Reacties van cursisten

Zie website Kamermuziekcontact (KMC)

C11103 Samenspel Huismuziek cursisten 2
Dick Verhoef

Dick Verhoef studeerde hoorn en directie aan het Rotterdams conservatorium. Hij vervolgde zijn hoornstudie bij A. Koster en G. Seifert in Duitsland. Sinds 1989 is hij kernlid van het Nederlands Blazersensemble en sinds 1991 ook hoornist bij het Noordhollands Philharmonisch Orkest, tegenwoordig Holland Symfonia geheten. Met het Nederlands Blazersensemble maakte hij vele tournees naar o.a. Colombia, Engeland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Rusland, Spanje, Thailand en de Verenigde Staten. Dick Verhoef is dirigent van verscheidene orkesten en ensembles. Sinds 1 januari 2006 ook van de RSB. Dick is al enige jaren docent bij de kamermuziekweken.

Pauline Terlouw

Pauline Terlouw studeerde viool bij Wolfram König. Zij was jarenlang lid van het Gustav Klimt Kwartet. Momenteel behoort zij tot de vaste kern van het Orion Ensemble, is violiste in het Metropole Orkest en concertmeester van het Pierre d’Or Ensemble. Sinds 2005 is zij lid van het Dutch String Trio en in 2005 mede-oprichtster van ‘Het Luisterrijk’ in Utrecht.

Ingrid Slangen

Ingrid Slangen is een veelzijdig klarinettist, ensemblecoach en creatief procesbegeleider. De verbinding tussen mens en muziek staat centraal in haar werk. Na haar opleiding tot muziektherapeut studeerde ze klarinet aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in kamermuziek. Aansluitend werkte ze als klarinetdocent aan de muziekschool van Alphen aan den Rijn waar ze zich toelegde op het coachen van ensembles en bijzondere formaties. Daarnaast dirigeerde ze opleidingsorkesten en initieerde en ontwikkelde ze diverse samenspelprojecten. Met de studie Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam heeft ze haar brede muzikale kennis en vaardigheden verder verrijkt. Lange tijd werkte ze naast haar klarinet- en ensemblecoachpraktijk als muziek- en CKV-docent aan een middelbare school. Daar heeft ze haar pedagogische en didactische kwaliteiten ingezet om diverse muzikale projecten te realiseren. Als uitvoerend musicus is Ingrid Slangen actief in diverse kamermuziekensembles. Ze valt regelmatig in als dirigent en repetitor bij uiteenlopende orkesten en ensembles, o.a. bij Huismuziek. Haar enthousiasme en passie voor muziek past ze graag toe in creatieve muzikale uitdagingen.

Nelleke Scholten

Nelleke Scholten was als violist werkzaam in Het Nederlands Balletorkest, Nieuw Sinfonietta Amsterdam, Asko-Schönberg ensemble en Holland Symfonia. Gedurende haar loopbaan was zij ook altijd actief als viooldocent, in een eigen praktijk zowel als verbonden aan muziekscholen. Daarnaast speelde zij in verschillende kamermuziekensembles, o.a. het Demian Kwintet, waarmee zij optrad in binnen- en buitenland. Sinds de inkrimpingen van een groot aantal Nederlandse orkesten in 2013 verruilde zij het werken in symfonie-orkestverband voor het spelen in kleinere orkesten en ensembles en richtte zich, naast de lesgeefpraktijk met individuele vioollessen ook op het coachen van amateurensembles. Zingen deed zij altijd al graag, sinds zes jaar maakt zij deel uit van het kamerkoor Canticum Anglicum in Amsterdam.

Nino Khutsishvili

De uit Georgië afkomstige pianist Nino Khutsishvili studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze geeft al jaren les op de zomercursussen die Huismuziek in samenwerking met Kamermuziekcontact organisteert. Ze debuteerde op veertienjarige leeftijd met het Staatsorkest van Georgië en studeerde aan het conservatorium van Tbilisi en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ze treedt regelmatig op met The Georgian Philharmonic Orchestra en is als docent verbonden aan de Tbilisi Special Music School for Talented Students.