16312 - Huismuziekfeest voor orkest
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor instrumentalisten (maximaal 2 pianisten)
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 16 januari 2016 t/m 17 januari 2016
Tijd (-en) zaterdag 10.00-zondag 17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Peter van Os, Coert Bremmers
Prijs Derden: € 300,00 / Leden: € 270,00 / T/m 30 jaar: € 135,00
Toeslag éénpersoonskamer: € 35,00
Korting bij overnachting en ontbijt elders: € 35,00
N.B.: Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Doorgaans kunnen we aan alle kamerwensen voldoen, maar we kunnen dit niet garanderen.
Max. aantal deelnemers50
Uiterste inschrijfdatum07 januari 2016   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Een weekend voor muzikale omnivoren, voor liefhebbers van mooie noten van Brel tot Mendelssohn, van swing tot klassiek. We zetten onze tanden in bijzondere muziek waarbij Peter garant staat voor een frisse moderne wind en Coert voor een klassieke noot. De stukken zijn toppers uit de Muziekweek van A tot Z. Wat dacht je van filmmuziek van Nino Rota (o.a. uit The Godfather, zie hieronder), een stukje West Side Story of folklore op niveau? Coert zet op de lessenaar: verschillende zettingen van Bachs cantate Ach Gott, vom Himmel sieh darein, de pittige Suite van de twintigste-eeuwse componist Harvey en het 'Intrada' uit König der letzten Tage van Wojciech Kilar.

Voorbereiding noodzakelijk. De partijen worden aangepast aan het opgegeven speelniveau.

Klik hier voor de Muziekweek van A tot Z in 2016.

Reacties van cursisten

Cursisten over de Algemene muziekweek in 2013:

'Gezellige, vrolijke, ontspannen sfeer!'

'De docenten, zijn heel goede, erg enthousiast, geduldig en altijd toegankelijk, super vakmensen.'

'Iedereen kan op zijn niveau meedoen, dat is heel goed voorbereid, uniek!'

IMG_3134_klein IMG_3024_klein
Peter van Os

Peter van Os studeerde accordeon aan het Hilversums Conservatorium met als bijvakken piano, ensembleleiding en arrangeren. Zijn repertoire bestaat uit hedendaags-klassieke muziek, theatermuziek en (balkan)folklore. Als muzikant en componist werkte hij mee aan diverse jeugdtheaterproducties van o.a. Frank Groothof en Opera Xynix. Hij maakte twee producties met zijn eigen jeugdtheatergroep Theater Trovato. Peter geeft accordeonles en workshops balkan en klezmer aan diverse instellingen voor kunstzinnige vorming.

Coert Bremmers

Coert Bremmers studeerde muziekwetenschap, blokfluit en koordirectie. Hij is werkzaam als blokfluitdocent, koordirigent en als ensemblecoach. In Deventer, Zwolle, Apeldoorn en Amersfoort leidt hij instrumentale en vocale ensembles. Daarnaast is hij actief als cursusleider voor onder andere Huismuziek. Sinds enige tijd behoort de gemshoorn ook tot zijn favoriete instrumenten, ook in ensembleverband. Sinds de oprichting speelt hij in het Duits Nederlands Blokfluit Quartet, dat met enige regelmaat PopUpWorkshops en concerten geeft.