16411 - The Sound of Music
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor houtblazers, hoornisten, blokfluitisten, strijkers en twee pianisten. Er is nog een plaats vrij voor een PIANIST vanaf niveau gemiddeld!
Niveau ♪♪ t/m ♪♪♪
Datum 24 januari 2016
Tijd (-en) 10.00-17.00 uur
Locatie Akoesticum, Ede
Docent(-en) Hester van Vliet
Prijs Derden: € 85,00 / Leden: € 75,00 / T/m 30 jaar: € 37,50
N.B.: Inclusief lunch.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum15 januari 2015   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

Ooit van Richard Rodgers gehoord? Hij was een van de meest succesvolle componisten op Broadway. Zijn naam is relatief onbekend, maar zijn noten kent waarschijnlijk bijna iedere westerling. Sterker nog: de kans is groot dat jij zijn liedjes noot voor noot mee kunt zingen. 'Edelweiss', 'My Favorite Things', 'Do-Re-Mi'...gaat er een belletje rinkelen? Rodgers' bekendste werk is namelijk de musical The Sound of Music, een echte klassieker. We gaan aan de slag om samenwerking, communicatie, mooi samenspel en de uitvoering te oefenen én in praktijk te brengen. 'Climb Ev'ry Mountain' is ons motto.

De muziek van The Sound of Music (bewerkt door Jan van der Goot) krijg je ter voorbereiding thuisgestuurd, maar Hester zorgt op de dag zelf ook nog voor twee extra muziekstukken. Laat je verrassen!

Reacties van cursisten

Cursisten over Rondo alla Turca in 2014 en Fiddler on the roof in 2015, de eerste twee workshops die Hester bij Huismuziek gaf:

Heel goed, complimenten, houd haar in ere!

Hester is enthousiast, deskundig en duidelijk.

Het was een leuke, gevarieerde dag!

klein
Hester van Vliet

Hester van Vliet studeerde hobo aan het conservatorium in Groningen bij Frank Mulder en daarna in Amsterdam bij Carlo Ravelli. Als hoboïste is zij werkzaam op verschillende gebieden: cantates, huisconcerten, CD- en DVD opnames, remplaceren en koorbegeleidingen. Op de Muziekschool Leusden was zij 25 jaar hobodocent en leidde zij Ensemble Primo en Collegium Musicum. Nu geeft ze via Hoboschool Arnhem les en coacht zij ensembles op losse basis. Zij heeft deel uitgemaakt van blaaskwintet Quintessens en het ensemble BonBon. Hester speelt ook accordeon en voor de huisconcerten die ze geeft heeft dat een mooie kruisbestuiving opgeleverd van Purcell met tango’s of Bach met klezmers. Hester is hoboïste in The Bach Orchestra of the Netherlands en in het Nederlands Begeleidingsorkest.