14323 - Tango-orkest
Soort cursus Groot instrumentaal ensemble
Bestemd voor strijkers, enkele houtblazers, accordeonisten, bandoneonisten, een contrabassist en een pianist (er is alleen een elektrische piano beschikbaar).
Niveau ♪♪♪ t/m ♪♪♪♪
Data 15 november 2014 t/m 16 november 2014
Tijd (-en) Aanvang workshops zaterdag om 11.00 uur. Welkom vanaf 9.45 uur met koffie/thee. Zondag om 15.30 uur eindpresentatie van alle groepen. Einde zondag om 17.00 uur.
Locatie Zonnewende Groepsaccommodatie, St.Michielsgestel
Docent(-en) Gerard van Duinen
Prijs Derden: € 180,00 / Leden: € 170,00 / T/m 30 jaar: € 85,00
N.B.: Cursusprijs is inclusief volpension. Geen korting voor wie elders overnacht.
Max. aantal deelnemers20
Uiterste inschrijfdatum07 november 2014   De inschrijving voor deze cursus is gesloten.

De Argentijnse tango heeft een rijke muzikale traditie. Van cafémuziek tot gearrangeerde dansmuziek, en van jazzy tango nuevo tot ruige grotestadsmuziek. In dit weekend gaan we aan de slag met concertante tango, bedoeld om naar te luisteren en niet (perse) om op te dansen. Je kunt de partijen vooraf bestuderen, zodat we in de workshops kunnen werken aan de typische tango-elementen die vaak niet in de bladmuziek staan: extreme dynamiek, articulatie en de attitude die je moet hebben om je noten als tango te laten klinken. Het orkest is een traditioneel orquesta típica. Twee stukken doen we samen met het vrouwenkoor van Jetse Bremer.

Irma Oldenburg maakte een filmpje voor ons tijdens Music Mix weekend in april 2014. Hier kun je het bekijken.

 

 


Reacties van cursisten

Deelnemers  aan deze cursus over de docent:

"Heel professioneel met veel aandacht voor details, goede uitleg ook individueel, geduldig, sympathiek".

"Erg prettig, duidelijke aanwijzignen. Midi-opnames en bladmuziek van te voren was fijn".

"Inspirerend, heel goede leiding, duidelijk dirigerend".

"Prachtige muziek. Had niet durven hopen dat het zo goed zou lukken, zowel qua stijl als niveau. Geweldige, enthousiaste docent!".

show_im
Gerard van Duinen

Gerard van Duinen is bandoneonist, arrangeur en componist, gespecialiseerd in Argentijnse tango. Hij treedt regelmatig op met zijn duo Walton/van Duinen, zangeres Jeannine Flores in Fadango en zijn orkest La Barra. Hij is dirigent en arrangeur van meerdere amateur tango-orkesten en geeft regelmatig workshops voor onder meer Buitenkunst en Huismuziek. Voor meer informatie klik hier.